Cum se poarta o ie romaneasca in prezent?

0 Shares
0
0
0

Ia este o piesa de vestimentatie care face parte din costumul popular romanesc inca din cele mai vechi timpuri. Se spune ca radacinile pe care le are o ie romaneasca isi au originea in portul getilor, in portul dacilor si in portul tracilor.

Ei bine, in prezent vedem de foarte multe ori la televizor artisti de muzica populara din diferite zone ale tarii care poarta ie romaneasca cusuta manual, insa ia traditionala romaneasca poate fi purtata si in diferite alte situatii.

Exista creatori de moda romani care au inclus ia romaneasca in creatiile lor, iar tinutele respective au fost pur si simplu spectaculoase. Deci, dupa cum se poate observa, ia este un articol vestimentar care face parte din costumul popular romanesc, insa este un articol vestimentar care poate fi purtat in mai multe situatii.

De exemplu, doamnele si domnisoarele care isi doresc sa poarte in viata de zi cu zi o tinuta spectaculoasa, pot opta pentru o ie traditionala romaneasca cusuta manual, alaturi de o pereche de jeansi si alaturi de o pereche de sandale flats.

Cu siguranta o astfel de tinuta boho – chic este ideala pentru o femeie care isi doreste ca atunci cand iese pe strada sa atraga atentia. Ia romaneasca insa poate sa fie purtata si in alte situatii, iar in continuare vom discuta despre acest aspect.

Exista de exemplu doamne si domnisoare care aleg sa poarte ia traditionala romaneasca alaturi de o pereche de pantaloni din in sau alaturi de o pereche de pantaloni din bumbac. Alaturi de ie si pantaloni din in sau din bumbac, de minune se potriveste si o pereche de sandale, pentru a crea o tinuta spectaculoasa.

Alte femei in schimb, aleg sa poarte o ie romaneasca alaturi de o fusta cu volane scurta sau alaturi de o fusta cu volane lunga, si evident tot o pereche de sandale. Ia traditionala se poate purta chiar si alaturi de o pereche de pantaloni scurti si alaturi de o pereche de sandale.

Unele femei indragesc atat de mult ia romaneasca, incat si pentru tinuta de mers la servici aleg acest articol vestimentar. In acest caz, o ie romaneasca se poate combina perfect cu o fusta conica si pantofi cu toc, sau de ce nu, chiar si cu o pereche de pantaloni pana si o pereche de pantofi cu toc.

In anul 2018, ia romaneasca poate fi purtata de catre femei si la evenimente mai falante, sau atunci cand trebuie sa mearga la un restaurant pentru a lua cina. Ia romaneasca poate fi purtata chiar si la o iesire in oras cu prietenii, si de ce nu, chiar si in club dat fiind faptul ca poate fi purtata in combinatie cu o fusta din materiale vaporoase precum matasea sau voalul, si o pereche de sandale.

Asadar, chiar daca ia este o piesa vestimentara din costumul popular romanesc, ea poate sa fie purtata cu succes in anul 2018 in fel si fel de combinatii vestimentare, iar doamnele si domnisoarele care vor purta ie romaneasca, vor iesi in evidenta prin stil si rafinament.

0 Shares
You May Also Like
Cum alegi corect parfumurile?

BlogCum alegi corect parfumurile?

Alegerea corecta a unui parfum poate fi o experienta personala si placuta, dar poate fi si o provocare,…