Cum se pot trata cearcanele?

0 Shares
0
0
0

Pielea din jurul ochilor este atat de sensibila, astfel incat are nevoie de o atentie deosebita, pentru ca in caz contrar aparitia cearcanelor si a pungilor de sub ochi va fi ceva inevitabil.

Ei bine, cearcanele si pungile de sub ochi pot sa apara din diferite motive, precum stresul de exemplu sau lipsa somnului. Indiferent de motivul pentru care apar cearcanele sau pungile de sub ochi, trebuie sa precizam faptul ca acestea ne tradeaza varsta, arata inestetic, si nu ne lasa sa ne simtim bine in pielea noastra.

Pentru a scapa de asemenea probleme se pot gasi diferite tratamente, insa un tratament cearcane care sa aiba rezultate de invidiat, cu siguranta poate sa fie recomandat doar de catre un specialist.

Exista insa si persoane care incearca acasa tot felul de remedii naturiste pentru a scapa de cearcane, iar aceste remedii pot avea rezultate incredibile pentru o scurta perioada de timp.

De exemplu, sunt persoane care isi creaza o pasta din menta pe care mai apoi o aplica pe suprafata pielii, in zona cearcanelor. Se stie ca menta ofera o racire naturala pentru ochi si creste fluxul sangvin. Aceasta planta este si un calmant foarte bun, si poate sa ajute la eliminarea cearcanelor.

Exista persoane care pentru a scapa de cearcane aleg sa isi aplice felii de cartof crud, direct peste cearcane. Aceasta este unul dintre cele mai vechi tratamente naturiste care si-au dovedit eficienta impotriva pungilor de sub ochi si impotriva cearcanelor.

Feliile de cartof trebuie sa fie aplicate seara inainte de culcare, trebuiesc lasate cateva minute pe ochi pentru a-si face efectul, dupa care trebuiesc indepartate iar ochii clatiti, iar pe dimineata se va putea observa cum cearcanele vor fi reduse foarte mult. Un asemenea tratament ar trebui repetat de cel putin 3 ori pe saptamana pentru a fi eficient.

Un alt truc ar fi acela de a inmuia doua felii de castravete mai goroase intr-un suc de lamaie pentru 5 minute, iar apoi feliile vor trebui aplicate pe ochi si pastrate pe acestia maxim un sfert de ora. Se spune ca si un asemenea truc poate avea rezultate incredibil de eficiente.

Sucul de castravete care este bogat in vitamina C, si care are proprietati de vindecare si de calmare, poate sa reprezinte o alta solutie ideala pentru tratarea cearcanelor.

Acesta poate fi aplicat cu ajutorul dischetelor demachiante, sau chiar aplicand felii de castravete pe ochi. Se spune ca sucul de castravete trebuie sa actioneze timp de 15 minute, iar tratamentul trebuie repetat de 3-4 ori pe saptamana.

Asadar, acestea fiind spuse, se pot urma fel si fel de trucuri care sa ajute la indepartarea cearcanelor, iar unele dintre aceste trucuri pot fi utile.

Exista insa si situatii in care toate trucurile folosite sunt inutile, asa ca persoanele care isi doresc sa scape de cearcane trebuie sa ajunga pe mana specialistilor, care fie le vor propune umplerea temporara a cearcanelor cu acid hialurinic, fie le vor propune umplerea cearcanelor cu grasime proprie, fie le vor propune depigmentarea cu peeling laser CO2 sau Vbeam.

Ei bine, acestea sunt cele mai eficiente solutii pe care le pot avea persoanele care isi doresc sa scapd de inesteticele cearcane.

0 Shares
You May Also Like
Cum alegi corect parfumurile?

BlogCum alegi corect parfumurile?

Alegerea corecta a unui parfum poate fi o experienta personala si placuta, dar poate fi si o provocare,…
Cum se alege unghiera potrivita?

BlogCum se alege unghiera potrivita?

Cel mai probabil, atunci cand vine vorba de cumpararea unei unghiere sau a unui cleste pentru unghii, considerati…
Ce este dermopigmentarea

BlogCe este dermopigmentarea

In ultimul timp, numarul femeilor care au optat pentru procedura de dermopigmentare a crescut, insa se pare ca…