O idee simpla si valabila in general in toate situatiile este ca piscinele nu ar trebui vidate in timpul perioadelor in care nu sunt folosite.
Apa din rezervoare va proteja astfel structura de diverse intemperii si bazinul va ramane plin. In profunzime terenul va avea vara o temperatura intre 10 si 15 grade ceea ce va atenua variatiile de temperatura la fel ca si cand ar exista un efect de pivinita si in apa vor aparea curentii de convectie.
Pentru mai multe idei si sfaturi utile, precum si pentru a vedea o gama variata de piscine atat subterane cat si supraterane, destinate tuturor preferintelor va invitam pe Piscinepremium.ro.
Intretinerea in mod traditional a piscinei pe timp de iarna se faca cu prelate pentru piscina si se pot enumera 4 tipuri esentiale de prelate: prelatele impermeabile pentru piscina, prelate cu plasa, grupul tehnic ingropat si grupul tehnic suprainaltat.
[adsenseyu1]
Prelatele impermeabile sunt in general grele si se manipuleaza destul de dificil. Cuprind pe partea superioara ochiuri de apa. Se recomanda vidarea lor pe timp de primavara cu ajutorul unei pompe. Pretul pentru aceste prelate este destul de mare dar beneficiati de faptul ca sunt solide si robuste si ofera siguranta completa precum si o opacitate reala impiedicand formarea aleglor.
Aceste prelate opresc chiar si cel mai fin praf si in momentul in care piscina este deschisa din nou va arata in mod teoretic impecabil. Prelatele care au si centura de protectie sunt variante bune dar sunt destul de voluminoase si sunt mai greu de aplicat.
Bazinul ar trebui sa fie cat mai plin si apa va servi drept suport pentru prelata fiind redusa depunerea reziduala. Ar trebui sa fiti atenti daca puneti foarte mare accent pe latura estetica si sa optati pentru o prelata ajurata.
Prelatele ajurate sunt permeabile. Sunt mult mai usor de manevrat si pot sa fie utilizate chiar si in sezonul in care utilizati piscina. Acestea nu permit formarea ochiurilor de apa in partea de sus iar prelatele tesute foarte strans sunt destul de robuste.
[adsenseyu1]
Totusi nu se va inchide complet bazinul si praful va putea sa treaca. Rolul de ecran luminos de cele mai multe ori nu este complet si vor aparea algele. Prelatele care au plase de siguranta nu sunt perfecte dar pot fi utile in ceea ce priveste oprirea funzelor sau reziduurilor mari ce pot sa cada in piscina.
Bazinul ar trebui dotat si cu posibilitatea de a evacua apa prin scurgere si de a filtra prin skimmer aceste impuritati din apa.
Daca alegeti un grup tehnic suprainaltat apare riscul ca apa sa inghete si este indicat sa goliti in prealabil conductele. Nivelul de apa trebuie coborat sub duza de refulare. Trebuie sa deschideti vanele din spatiul pentru distributie si sa lasati apa sa iasa din tevi. Inchideti duzele cu dopuri filetate sau cu garnituri de cauciuc.
Trebuie inchise si evacuarile skimmerului. Ulterior se va ridica din nou nivelul apei pana la maxim daca folositi prelate etanse sau pana la preaplin daca folosit prelate ajurate. Intoduceti si substanta antialge punand-o la marginea apei si introduceti si despozitivul antigel. Ulterior puteti acoperi.