Cum stim ca suntem la jobul ideal?

0 Shares
0
0
0

Sunt nenumarate firme care fac angajari insa cum stim cand suntem la jobul cel mai bun? Vremurile tulburi, de criza sau nu neapart, uneori ne fac sa nu fim chiar siguri de ceea ce am ales ca si job. Exista un serviciu ideal? Cum ar trebui sa arate acesta? Raspunsurile de la psihoterapeuti sunt urmatoarele.

Ce putem sa facem in momentul in care sunt ne aflam la locul de munca potrivit tinand cont de criza financiara si de toate efectele sale.

Cine spune ca nu putem sa le avem pe toate? Un job ales bine tinand cont de talentul si abilitatile pe care le avem are rolul de a ne innobila spiritual si de a ne oferi un mediu perfect in care sa ne punem imaginatia la lucru. acolo putem sa ne transformam pasiunile in reusite si putem excela deci prin urmare putem sa fim recompensati financiar pe masura.

Cum ar trebui sa gandim procesul de reconversie a jobului? Reconversia profesionala reprezinta o alegere iar alegerile corecte se fac in cunostinta de cuaza. Noi credem ca daca nu ne ignoram pasiunile ele devin la final o profesie. Este de folos si punerea pe hartie a mai multor variante atractive si a mai multor alegeri posibile. Puteti merge la un consilier care se ocupa de problemele de orientare in cariera care sa vadeschida orizonturi noi.

Din pacate persoanele care sunt trecute de prima tinerete vor ajunge fara sa vrea la disponibilizari si fata in fata cu aceasta reconversie. Fiind constransi de toate obligatiile financiare ei ajung sa mearga la un job nepotrivit si sunt motivati doar de avantajele financiare.

Cine poate lua mai usor deciziile dintre barbati si femei?

Orice om in mod individual are asteptari, nevoi, alegeri si dorinte pe care le face. La baza deciziei sta motivatia. Motivatia este cea care ne determina sa luam masuri sau cel putin asa ar fi normal.

In prezent exista si un curent corporatist al crizei?

Mediul corporatiilor dau tinerilor din prezent locuri de munca foarte bine platite si posibilitatea e promovare, de formare la locul de munca, ofera team building pentru a se unifica echipele si pentru sporirea unei stari de bine.

Avantajele unui astfel de mediu profesional sunt destul de multe si vom incepe cu posibilitatea de a face intershipuri pentru tinerii care abia termina facultatea terminand in final cu angajarea lor pe termen lung. Un asemenea job e considerat de cei mai multi ca fiind si foarte sigur.

Tinerii corporatisti sunt foarte bine pregatiti si foarte muncitori, cu aspiratii destul de inalte din punct de vedere profesional si care cauta succesul in cariera. Este evident ca exista si un revers al medaliei.

Dupa ce am intrat in mediul de lucru corportatist ne va izbi sentimentul ca icio persoana nu e de neinlocuit si trebuie sa facem totul pentru a ne ridica la nivelul asteptarilor. Suntem simpli pioni pe tablele de sah spun persoanele cu experienta vasta in marile corporatii. De asemenea un volum mare de munca si termenele pentru predare impuse sunt de multe ori respectate stand in plus.

0 Shares
You May Also Like
Cum alegi corect parfumurile?

BlogCum alegi corect parfumurile?

Alegerea corecta a unui parfum poate fi o experienta personala si placuta, dar poate fi si o provocare,…