De ce anumite magazine online nu au succes?

0 Shares
0
0
0

Vazand ca in ultimii ani in Romania vanzarile online pur si simplu au explodat, multi antreprenori s-au gandit sa inceapa si o afacere in mediul online, astfel ca si-au deschis un magazin online.

Multi dintre acestia insa nu au vizitat un blog ecommerce pentru a vedea cum arata un magazin virtual, si pentru a stii care sunt detaliile mici de care trebuie sa tina cont pentru a rezista pe piata.

Ei bine, un magazin online, la fel ca un magazin offline are nevoie de un plan de afaceri foarte bine pus la punct. Multi dintre cei care si-au deschis magazine online nu au avut un plan de afaceri foarte bine pus la punct, nu au stabilit care le pot fi pierderile, nu si-au calculat corect posibilele cheltuieli si au facut estimari ireale pentru posibilele venituri.

La inceput totul este foarte greu, asa ca multi antreprenori s-au lasat descurajati, si daca au vazut ca nu obtin profit imediat dupa lansarea magazinului, au abandonat pista si si-au inchis magazinele online la fel de rapid cum le-au si deschis.

Exista antreprenori care detin magazine online insa care nu au succesul pe care acestia si-l doresc pentru ca pur si simplu nu sunt ei capabili sa gestioneze magazinul. Chiar daca aici nu discutam despre un magazin fizic precum cel offline, este nevoie de o persoana care sa stie sa administreze magazinul.

Mai exact, produsele cumparate de la furnizori trebuiesc alese inteligent, trebuiesc stabilite corect preturile pentru ca atat magazinul cat si clientul sa fie multumiti, insa un proprietar de magazin online care nu s-a ocupat niciodata de administrarea unui astfel de magazin, nu va stii niciodata cum sa gestioneze un magazin virtual.

Alte magazine virtuale nu se bucura de succes, ba mai mult, multi dintre vizitatorii care au intrat prima data pe site, parasesc rapid site-ul pentru ca acesta nu este creat corect. Un magazin online trebuie sa aiba un site corect, un site impartit pe categorii de produse.

Un asemenea magazin trebuie sa le prezinte clientilor datele de contact, modalitati de plata, modalitati de livrare, cos de cumparaturi pentru ca acestia sa poata vedea oricand produsele alese.

Chiar si descrierea produselor este foarte importanta, si deasemenea recenzia clientilor. Toate acestea sunt detalii de care clientii cu siguranta tin cont, iar un magazin virtual care nu le ofera astfel de informatii cu siguranta nu este un magazin apreciat.

Deasemenea, exista magazine online care nu au succes pentru ca antreprenorii s-au axat pe o anumita nisa, apoi au migrat si spre alte produse. Ei bine, cel putin pentru inceput, magazinul trebuie sa aiba o nisa bine stabilita, pentru a-si forma un nume si pentru a deveni un brand, pentru ca apoi clientii vor cunoaste magazinul si il vor accesa mereu.

Nu in ultimul rand, trebuie precizat ca un magazin online trebuie sa fie foarte bine promovat pentru a deveni cunoscut. Apoi, succesul va bate la usa, pentru ca daca magazinul online este cunoscut, clientii vor accesa mereu magazinul.

Deci, acestea sunt cateva dintre motivele pentru care un magazin online nu are succes.

0 Shares
You May Also Like
Cum alegi corect parfumurile?

BlogCum alegi corect parfumurile?

Alegerea corecta a unui parfum poate fi o experienta personala si placuta, dar poate fi si o provocare,…