De ce avem nevoie de ochelari speciali pentru calculator

0 Shares
0
0
0

Daca sunteti o persoana care utilizeaza calculatorul pe perioade lungi de timp, cu siguranta ati experimentat durerile la nivelul gatului, dureri de spate, durerile de cap si diverse probleme cu ochii. Din fericire, exista solutia pentru a elimina toate aceste neplaceri, iar ea poate fi utilizarea ochelarilor potriviti pentru calculator.

Dureri de gat si de spate – cauze si solutii

Majoritatea persoanelor care poarta lentile progresive, in urma utilizarii calculatorului chiar si pe o perioada scurta de timp, ajung sa sufere de un anumit grad de durere de gat si de spate. Acest lucru este explicat de faptul ca pozitia capului trebuie ajustata, uneori intr-un mod nefiresc, pentru a vedea informatiile de pe ecranul computerului.

Daca ar avea ochelarii potriviti, aceste persoane nu numai ca ar vedea mai bine, dar ar elimina si problema durerii. Astfel, ochelarii cu lentile progresive personalizate cu suprafata duala, care sa asigure o trecere naturala intre vederea de aproape, cea medie si cea la distanta, ar fi solutia ideala.

Computer Vision Syndrome(CVS)

CVS-ul, sau computer vision syndrome, este un sindrom foarte des intalnit la persoanele care petrec cel putin doua ore in fata calculatorului. El se poate intalni atat la copii, cat si la adulti, la persoane care poarta sau nu poarta ochelari de vedere si se explica pin faptul ca ochii au dificultati in a focaliza cuvintele si simbolurile de pe un ecran datorita metodei de redare a imaginii. Pixelii creeaza cuvintele pe care le vedem si nu au aceeasi consistenta sau contrast ca cele scrise pe hartie.

Un alt motiv al aparitie acestui simtom este lumina albastra in exces emisa de dispozitivele cu ecrane LCD sau Led, cum ar fi TV-ul, tableta, calculatorul sau telefonul. Acesta lumina albastra, in exces, poate cauza oboseala ochilor, imagine neclara, irita ochii si poate duce chiar la dureri de cap.

Simptome ale CVS-ului- Exista multe simptome asociate cu acest sindrom si, daca prezentati deja oricare dintre ele, este momentul sa va ganditi la o solutie. Iata care sunt acestea:

  • senzatia de usturime a ochilor;
  • dureri in zona gatului si a umerilor;
  • vedere neclara si imaginea dublata;
  • dureri de cap inexplicabile si de diverse intensitati;
  • scaderea capacitatii de concentrare in fata display-ului;
  • Oboseala ochilor.

Solutia pentru CVS – este foarte simpla! Tot ce trebuie sa faceti este sa achizitionati o pereche de ochelari potriviti.

Daca purtati deja ochelari, puteti sa faceti o vizita la un medic oftalmolog si sa primiti reteta potrivita sau, pur si simplu, sa ii transformati pe cei deja existenti in ochelari adecvati, prin schimbarea lentilelor cu unele adevate, prietenoase cu calculatorul.

Daca nu purtati ochelari, deci nu aveti nevoie de dioprii, solutia este si mai simpla – e suficient sa achizitionati o pereche de ochelari de protectie pentru calculator.

Caracteristici ale ochelarilor de protectie pentru calculator

Pentru a intelege mai bine eficienta utilizarii ochelarilor de protectie, ar trebui sa cunoastem caracteristicile acestora. Iata cateva dintre ele:

  • filtreaza lumina albastra;
  • elimina reflexiile;
  • ofera contrastul necesar in cazul iluminarii artificiale.
0 Shares
You May Also Like
Cum alegi corect parfumurile?

BlogCum alegi corect parfumurile?

Alegerea corecta a unui parfum poate fi o experienta personala si placuta, dar poate fi si o provocare,…