De ce aveti nevoie de o piscina acasa?

0 Shares
0
0
0

Locuiti la casa si aveti o curte spatioasa? Daca raspunsul este da, si situatia financiara va este favorabila, cu siguranta ar trebui sa luati legatura cu o companie specializata in constructii piscine, pentru a va construi propria piscina.

Puteti opta de exemplu pentru o piscina construita din beton, insa in zilele noastre se poarta si piscinele din otel inoxidabil sau din polipropilena.

In functie de posibilitatile financiare si de preferinte, puteti alege tipul de piscina care considerati ca vi se potriveste cel mai bine. Avand o piscina in propria curte, si cateva accesorii piscina alese de pe https://www.piscine-concept.ro, va veti bucura de o multime de beneficii, cum ar fi cele care urmeaza:

Intimitate

Fiecare persoana adora sa mearga la piscina, insa exista persoane care nu au un corp de invidiat, ba chiar se simt jenate ca se lupta cu kilogramele in plus. Alegand sa va construiti propria piscina in curtea casei, si achizitionand de pe piscine-concept.ro cateva accesorii pentru piscina, va veti simti ca la strand, dar vestea buna este ca aveti parte de intimitate. Inotati, iesiti la plaja, apoi puteti sa stati doar in apa, fara a va face griji ca va priveste altcineva.

Inotul grabeste recuperarea

Dat fiind faptul ca este un sport cu impact redus, inotul poate ajuta si la calmarea durerilor. Daca suferiti de dureri de spate sau de genunchi, inotul ar putea fi exercitiul de care aveti nevoie pentru a reduce durerea. Efectul sau de reabilitare provine din faptul ca nu este un antrenament cu greutate; apa ofera suport in timp ce va intindeti, va relaxati si va vindecati.

Imbunatatirea sanatatii inimii

Dat fiind faptul ca este un antrenament total al corpului, inotul este unul dintre cele mai bune exercitii pentru stimularea sanatatii cardiovasculare. Rezistenta apei face ca inima sa actioneze mai greu, imbunatatind circulatia / fluxul de sange ca urmare.

Flotabilitatea naturala si temperatura calda a piscinei va impiedica sa simtiti intensitatea reala a antrenamentului, permitandu-va sa impingeti mai tare si mai repede in antrenamentul cardio si sa va intariti inima. Daca doriti sa va reduceti in mod natural tensiunea arteriala, inotul este o modalitate excelenta de a face acest lucru, iar acest lucru poate fi facut acasa, daca aveti o piscina si accesorii piscina la dispozitie.

Inotul contribuie la scaderea in greutate

Daca gandul de a fi legat de o banda de alergare ca da fiori, atunci a sosit momentul sa va aratati iubirea pentru inot. Combinate cu o dieta bine echilibrata, sedintele de inot de 4 x 40 minute pe saptamana pot ajuta cu adevarat la scaderea excesului de greutate.

Conform Centrelor de Control si Prevenire a Bolilor, o persoana de 154 de kilograme arde in jur de 510 calorii inotand ture timp de o ora. Pentru a maximiza procesul de ardere a grasimilor, incercati diferite stiluri de inot, pentru ca puteti arde pana la 800 de calorii pe ora.

In plus, nici nu trebuie sa inotati ca un profesionist, pentru ca in propria piscina, nu va va vedea nici o persoana straina.

Inotul imbunatateste flexibilitatea

Impreuna cu yoga si pilates, inotul este considerat ca fiind unul dintre cele mai bune sporturi in promovarea flexibilitatii. Intinde si tonifiaza zonele corpului care sunt neglijate ca urmare a vietii sedentare, inclusiv soldurile, spatele.

De multe ori, oamenii nu au posibilitatea de a merge la bazinul de inot, pentru ca sunt prinsi in fel si fel de activitati, dar pentru dvs. aceasta nu va fi o problema, din momentul in care veti avea deja propria piscina in curtea casei.

Daca aveti un program de antrenament foarte solicitant, este usor sa uitati rolul de flexibilitate in imbunatatirea performantei dvs. sportive. Va intareste, sculpteaza si va ajuta sa ridicati viteza. Cresteti treptat raza de miscare prin inot.

Caracteristicile piscinei, precum rezistenta la apa si flotabilitatea reduc impactul exercitiului asupra articulatiilor, permitandu-va sa va intindeti si sa va flexati confortabil si eficient.

Inotul nu are limita de varsta

Frumusetea inotului este ca nu are limita de varsta. Cercetarile de la Universitatea Norvegiana de Stiinte si Tehnologie au descoperit ca introducerea unui bebelus de la varsta de 2 luni la inot, este o modalitate excelenta de a-i imbunatati dezvoltarea.

Ii imbunatateste sentimentul de echilibru / capacitatea de a ajunge la obiecte. In acelasi timp, se spune ca inotul imbunatateste sanatatea oaselor si usureaza treptat simptomele artritei la adultii in varsta. Este un sport care se potriveste tuturor.

Inotul poate fi, de asemenea, o activitate incredibil de sociala, permitand prietenilor si familiei sa se relaxeze si sa se distreze in acelasi timp. Avand o piscina in propria curte, va puteti invita prietenii si rudele in week-end la piscina de exemplu, pentru a petrece momente frumoase impreuna.

Se poate vedea asadar foarte clar, cat de important este sa aveti o piscina in propria curte.

0 Shares
You May Also Like