De ce este utila yoga pentru organismul uman?

0 Shares
0
0
0

De-a lungul timpului, oamenii au avut posibilitatea de a auzi o multime de lucruri despre yoga, insa cu siguranta nu toata lumea cunoaste toate beneficiile pe care yoga le poate avea asupra organismului uman, asa incat in acest articol vom dezbate pe scurt acest aspect.

In primul rand, trebuie precizat faptul ca exista persoane care fac yoga de foarte mult timp, insa exista si cursuri de yoga pentru incepatori, astfel ca persoanele care isi doresc, sa poata incepe sa practice aceste tehnici.

Practicarea acestor tehnici vor putea ajuta foarte mult orice persoana sa se simta in forma, dar si sa se vindece de diferitele afectiuni medicale.

Ei bine, in ciuda faptului ca yoga nu poate sa vindece tot ceea ce doare, trebuie mentionat faptul ca acest fenomen este extrem de util pentru sanatatea organismului uman.

In primul rand, se spune ca yoga este extrem de utila pentru flexibilitate, pentru putere, dar si pentru musculatura si pentru echilibru, asa ca putem spune ca deja avem un motiv intemeiat pentru care putem sa ne apucam foarte curand sa practicam yoga.

Se mai spune deasemenea ca yoga poate sa fie utila in cazul persoanelor care au mai multe probleme de genul musculo – scheletale, insa ea poate sa fie utila si pentru diferitele dureri musculare, insa nu poate din pacate sa vindece absolut toate durerile ortopedice.

Conform unui doctor renumit din Chicago (Statele Unite ale Americii), pe nume Ruby Roy, yoga poate sa ajute foarte mult oamenii, iar unul dintre scopurile cele mai importante ale practicarii acestui fenomen este relaxarea.

Acest doctor considera faptul ca ritmul cardiac, dar si tensiunea arteriala ar trebui sa fie mult mai mici in momentul terminarii unei sedinte de yoga, insa practicantii nu ar trebui sa ramana niciodata fara suflu. Tot acelasi specialist considera faptul ca orice tip de yoga poate sa relaxeze corpul, si ca yoga nu se simte precum un exercitiu fizic.

Deasemenea se mai spune despre yoga, faptul ca din punct de vedere fizic, acest fenomen ajuta foarte mult la intarirea musculaturii care a fost lipsita de miscare. Totodata, yoga poate sa ajute si la incordarea musculara, insa este utila si pentru persoanele care simt o mare senzatie de disconfort datorita faptului ca au stat foarte mult timp in pat.

Este deasemenea foarte important de mentionat faptul ca odata cu trecerea timpului, s-a descoperit faptul ca persoanele care practica yoga au o calitate a vietii mult mai buna decat persoanele care nu practica yoga.

Totodata, acest fenomen este renumit datorita faptului ca poate sa reduca stresul considerabil, poate sa reduca deasemenea anxietatea, insomnia, durerea de spate sau chiar si depresia. Tot in urma unor studii s-a descoperit faptul ca yoga scade valorile ritmului cardiac, dar si valorile tensiunii arteriale, insa imbunatateste foarte mult conditia fizica, flexibilitatea si puterea.

Deasemenea, trebuie amintit si faptul ca odata cu trecerea timpului s-a constatat faptul ca yoga are doar beneficii asupra organismului, si nu are nici un efect negativ, daca totul se desfasoara ca la carte, iar inainte de practicare, are loc si o perioada de incalzire.

0 Shares
You May Also Like
Ce este o ecografie abdominala?

BlogCe este o ecografie abdominala?

Scanarile cu ultrasunete care mai sunt cunoscute si ca ecografii abdominale, utilizeaza undele sonore de inalta frecventa pentru…