Iti doresti casa impodobita si iluminata de Craciun, mai luminoasa si mai primitoare decat cea a lui Clark Griswold in “Christmas Vacation” ? Nici o grija, prin sfaturile noastre, iti va fii mult mai usor s-o faci.
Ai insa, cateva probleme de rezolvat, excluzandu-le pe cele de ordin estetic. Cum sa te asiguri ca poti ajunge la streasini si in toate locurile in care doresti sa asamblezi instalatia? Si cata putere electrica este necesara pentru toate luminitele pe care doresti sa le instalezi?
Fa-ti un plan de bataie.
Inainte de a te atinge de instalatiile depozitate, va trebui sa-ti asamblezi in pasi marunti, un plan de bataie. Trebuie sa iei in considerare mai multe lucruri inainte de a monta instalatii de Craciun.
Inainte de toate, fixeaza-ti un scop si o tema si tine-te de ele, sa infasori un furtun luminos in jurul ferestrei sau usii, este mult mai usor decat decorarea completa a casei la exterior, de exemplu. Decide unde ai de gand sa montezi instalatiile, daca le doresti si pe acoperis sau pe caile de acces, in jurul ferestrelor sau obiectelor decorative din curte si masoara suprafetele dar mai ales lungimile pana la cele mai apropiate prize sau prelungitoare.
[adsenseyu1]
Poate ca vei avea nevoie si de o scara cand vei efectua masuratorile initiale. Daca locuinta ta are si streasini orizontale iti poti face o idee, masurand de la baza casei, de jur imprejur, comparand totodata masuratorile cu linia acoperisului.
Asigura-te ca ai masurat si cadrele ferestrelor si ale usilor unde doresti sa pui instalatii luminoase. Pentru plante mai mari sau copacei decorativi, dupa anumite standarde de design, se recomanda aproximativ 100 de luminite la fiecare jumatate de metru pe lungimea verticala.
Luminile.
Acum, cand stii de cate lumini ai nevoie, alege ce tip de lumini ti se vor potrivi.
Mini beculetele incandescente: acest tip de lumini a aparut inca de cand parintii tai probabil erau tineri sau copii. Au ramas foarte populare, mai ales pentru iluminarea de sarbatori, deoarece in primul rand sunt relativ ieftine si consuma foarte putin curent (in jur de 1.5-2.5w).
Le poti gasi la magazin, intr-o multitudine de culori, stiluri ale beculetelor si lungimi ale acestora, de la 50 pana la 300 de luminite pe un fir. Daca alegi sa folosesti acest tip de instalatie, asigura-te ca au certificate de aprobare, mai ales pentru exterior.
[adsenseyu1]
Tipul C7: acest tip de beculete de 2.5 inchi ce consuma 5w, sunt mai mari si mai robuste decat mini-beculetele conventionale, iar firele acestora sunt capabile sa opereze chiar si daca unul dintre ele s-a defectat, fara a intrerupe intreaga instalatie. Cu toate astea, consumul de energie este dublu fata de cele conventionale.
Tipul C9: cunoscute si ca “retro bulbi” acestea au 3 inchi, consuma 10w si lumineaza foarte puternic. Luminozitatea lor puternica si marimea, le confera cea mai mare vizibilitate, in cazul in care doriti ca instalatiile dumneavoastra sa poata fi vazute din strada, de oamenii care trec pe langa casa.
LED: aceasta reprezinta cea mai noua inovatie in domeniul luminilor de sarbatori, beculetele de tip led pot fi mai scumpe, dar sunt mult mai rezistente, cu o durata de viata mult mai mare decat in cazul celor conventionale. Lumina acestora este si ea foarte puternica, nu se incalzesc foarte mult si consuma cu 90% mai putin decat beculetele normale. Mai mult decat atat, beculetele de tip led sunt greu de deteriorat.
Comments are closed.