Decoratiuni pentru pomul de Craciun-origine si semnificatie

0 Shares
0
0
0

Peste tot in lume, brazii impodobiti sunt asezati in sufrageriile luminoase, magazine sau locuri publice dotate cu instalatie perdea luminoasa in fiecare an. Anumite modele de decorare a copacilor au o traditie lunga si o semnificatie simbolica. Toate elementele decorative care decoreaza bradul se numesc decoratiuni. Cel mai important, acestea includ lumini, globuri, conuri de pin, beteala, bomboane in forma de bastoane si figurine. Originile acestei traditii de Craciun pot fi urmarite inca din secolul al XVI-lea, cand primul brad a fost impodobit cu mere si nuci.

Oamenii folosesc ramuri verzi inca din Evul Mediu. Bradul de Craciun nu a aparut decat in ??Evul Mediu si a fost folosit initial ca decor de Craciun in locuri publice. Bijuteriile din ramurile vesnic verzi sunt mult mai vechi. Fructele comestibile si florile lucrate manual sunt cele mai vechi forme dovedite ca decoratiuni pentru pomul de Craciun. Incepand cu secolul al XVI-lea, popularitatea pomilor de Craciun a crescut, iar decoratiunile pentru brad au crescut si ele. Multe forme de bijuterii sunt atarnate de ramuri ca simboluri, cum ar fi merele care simbolizeaza vara sau nucile care simbolizeaza fertilitatea.

Din secolul al XIX-lea, oamenii au descris globul. Este posibil sa fi fost inventat in Lauscha, orasul de sticla din Turingia. Ca o alternativa la simbolul Mar, si-a cucerit locurile preferate in Ajunul Craciunului, inaintea majoritatii celorlalte decoratiuni pentru brad. Sfera si luciul sticlei fac bradul de Craciun impodobit la lumina lumanarilor deosebit de luminos.

Inainte de inventia pomului de Craciun, suflantii de sticla, au reusit sa faca din sticla obiecte decorative artistice. Saracia lor nu le-a permis sa detina ei insisi astfel de decoratiuni de brad. Dar a existat timp pentru idei noi in timpul iernii, cand numarul comenzilor era scazut. Intotdeauna iarna, suflantii de sticla au examinat competitia. Multe piese noi au fost lasate, de asemenea, pentru copiii altfel negrafati ai acestor familii. Argintarea si pictura au dat sferelor caracterul lor optic unic, pretios.

Producatorii nu isi pot permite inca primele decoratiuni pentru brad cu globuri, dantela sau figurine si coarne de sticla. Dar, in acelasi timp, fabricarea decoratiunilor din sticla de brad a devenit o industrie cu totul speciala, mai ales in Romania. Popularitatea globurilor de brad in lume continua sa creasca in fiecare an.

Originea decoratiunii pomului de Craciun poate fi urmarita partial din simbolismul crestin, dar partial din imaginile pagane mai vechi. Din cauza lipsei de decoratiuni majore, multe bijuterii au fost atarnate initial pe bradul de Craciun. Altii au fost inventati din dorinta de a avea un brad de Craciun independent, asa ca sunt diferiti de alte familii. Acest decor de brad este deosebit de comun in intreaga lume.

Merele, nucile si alte fructe uscate au fost identificate drept primele decoratiuni ale pomului de Craciun. Simbolizeaza fertilitatea pomului de Craciun, adica nemurirea. Bomboanele ar trebui sa evoce ceva viu in iarna rece si sunt de fapt lipsite de viata. In multe cazuri, delicatesele atarna de brad doar din cauza lipsei altor cadouri de Craciun.

0 Shares
You May Also Like
Cum alegi corect parfumurile?

BlogCum alegi corect parfumurile?

Alegerea corecta a unui parfum poate fi o experienta personala si placuta, dar poate fi si o provocare,…