Descoperiti Spania: Sugestii de locatii pentru vacanta

0 Shares
0
0
0

Planificarea unei vacante in Spania este o oportunitate de a face o pauza de la viata de zi cu zi si de a avea o vacanta sigura, intr-un mediu controlat.

Spania poate sa va ofere o gama foarte larga de optiuni de vacanta care sunt impartite intre destinatii mai culturale precum Guardia, Andaluzia, Madrid sau Castilia si altele mai exotice precum Tenerife, Mallorca sau Ibiza.

Tenerife

Cu termometrele sus, hainele jos si soarele pe cer timp de ore intregi, printre cele mai dorite destinatii se numara, fara indoiala, cele care includ si plaja. Astfel, Tenerife are toate conditiile pentru ca cei care isi doresc un bronz si multe ore de relaxare pura cu apa limpede la orizont. Daca va place sa faceti drumetii, exista si multe parcuri naturale pe insula pentru a face acest lucru.

Mallorca

Cu aproximativ 300 de zile de soare pe an, Mallorca are peste 200 de plaje cu nisip alb si cald, ideale pentru fotografii ale unei veri de neuitat. Sporturile de apa, pe mare, sunt, de asemenea, practicate aproape pe toate aceste plaje. La urma urmei, vorbim despre o vara de neuitat in Spania, nu?

Ibiza

Daca cele peste 12 ore de soare nu sunt tocmai potrivite pentru voi, Ibiza ar putea fi destinatia perfecta pentru a va bucura de cele mai bune plaje spaniole, alaturi de viata de noapte. Hotelurile, barurile si magazinele lumineaza strazile noaptea, iar ziua – plaja este inca acolo.

Guardia

Pe de alta parte, calatoria in Europa va poate duce sa cunoasteti Spania culturala care are o multime de influente din nordul Portugaliei, Galitia si sufletul galician. La Guardia, de exemplu, puteti gasi o filozofie ecologica de viata, muzee de vizitat si, de asemenea, plaje – desi nu la fel de “fierbinti” precum cele din sud.

Andaluzia

In regiunea Andaluzia te asteapta si tinuturi ale culturii, istoriei si naturii spaniole. Aceasta regiune a Peninsulei Iberice are zone foarte linistite si, in acelasi timp, foarte autentice cu marturii puternice ale trecerii crestinilor, evreilor si musulmanilor intr-o perioada in care socializarea era pasnica si rodnica intre toti.

Cordoba, clasificata ca Patrimoniu Mondial de catre UNESCO, pastreaza tot ce este mai bun din aceste generatii si ofera vizitatorilor o calatorie autentica in timp.

Castilia

Tinuturile Castiliei au fost zone centrale ale istoriei medievale spaniole, iar importanta in acea perioada este inca evidenta in multe catedrale, manastiri, castele si orase fortificate, dintre care multe sunt pastrate in stare perfecta. In aceasta excursie veti descoperi parcuri naturale si kilometri de natura neexplorata, cu stejari si brazi la vedere.

Madrid

Madrid ?i Terras de Castile se al?tur? unui alt itinerar fantastic, plin de cultura si informatii interesante. Poti alege Framey.io pentru mai multe sfaturi de vacanta, atat in Spania cat si in alte destinatii fascinante din lume.

In centrul Spaniei, campia inalta este marginita de lanturile muntoase ale Sistemului Iberic la est, de Cordillera Central la sud, de Cordillera Cantabrica la nord si de raul Douro spre granita cu Portugalia.

In aceste zile de vacanta, nu uitati sa gustati celebrele feluri de mancare traditionale, vinurile de la “bodegas” si sa aduceti o multime de obiecte de artizanat drept suvenir.

0 Shares
You May Also Like
Cum alegi corect parfumurile?

BlogCum alegi corect parfumurile?

Alegerea corecta a unui parfum poate fi o experienta personala si placuta, dar poate fi si o provocare,…