Diferenta dintre brazii artificiali de Craciun din PE si PVC

0 Shares
0
0
0

Faptul ca pe piata inca se gasesc brazi naturali, cu siguranta nu este un motiv de bucurie, pentru ca daca se gasesc pe piata brazi taiati si gata de impodobit, atunci inseamna ca acestia au fost taiati din padure. Daca padurea are de suferit in urma taierii copacilor, atunci intreg mediul inconjurator are de suferit.

Tinand cont de datele prezentate anterior, cu siguranta mai indicat ar fi ca oamenii care se afla in cautarea unui brad de Craciun, sa isi indrepte atentia spre brazii artificiali. Brazii artificiali de Craciun au devenit din ce in ce mai populari de-a lungul anilor, nu numai datorita accesibilitatii lor, ci si pentru ca inseamna ca puteti pastra copacul departe pentru sezonul festiv de anul viitor, sau mai bine spus anii viitori.

Totusi, ati avut in vedere vreodata calitatea arborelui artificial pe care il cumparati? Stiati ca arborii artificiali realizati folosind PE si PVC sunt complet diferiti prin aspect, senzatie si durabilitate? Micul nostru ghid indrumator va spune totul in urmatoarele randuri.

Diferenta dintre PE si PVC

Nu este un secret faptul ca utilizarea PVC-ului pentru pomii de Craciun a fost considerata ca fiind standard de zeci de ani; pana in prezent, majoritatea pomilor de Craciun artificiali disponibili pe piata au fost construiti doar din PVC (clorura de polivinil).

Foile colorate din PVC comprimat sunt utilizate pentru a crea ace de arbore realiste, prin taierea materialului in forme lungi dreptunghiulare inainte de a fi rasucite intre doua siruri de sarma pentru a actiona ca ramuri de copac. In timp ce pomii artificiali din PVC arata relativ realist de la distanta, sunt renumiti pentru ca arata incredibil de fals atunci cand sunt vazuti de aproape datorita naturii dreptunghiulare a acelor. Acestea fiind spuse, ei sunt inca o alternativa foarte populara la pomii de Craciun adevarati, deoarece sunt atat de ieftini.

Pe de alta parte, copacii PE (polietilena) sunt considerati a fi singurul material care reuseste sa reproduca aspectul unui pom de Craciun din viata reala. Spre deosebire de pomii de Craciun din PVC, care sunt facuti folosind material PVC decupat, pomii PE sunt modelati prin injectie.

Un asemenea brad artificial complet are 3 dimensiuni si foloseste ramuri din copacii reali, ceea ce duce la un brad de Craciun cu aspect realist instant. Prin urmare, acele 3D sunt mult mai asemanatoare vietii decat acele normale de PVC plate. Cu alte cuvinte, cu cat ai mai multi PE, cu atat arborele tau va fi mai realist!

Cu toate acestea, datorita calitatii evidente a pomilor de Craciun din PE, acestia sunt considerati a fi putin mai scumpi decat pomii obisnuiti din PVC, motiv pentru care pomi din PVC raman atat de populari si astazi.

Utilizarea PE si PPC impreuna pentru un arbore realist, favorabil bugetului

Unii copaci artificiali de Craciun au o combinatie de ambele materiale din PE si PVC. PE este folosit pe varfurile arborelui pentru un aspect instantaneu realist, in timp ce PVC-ul este folosit ca umplutura pentru a face copacul sa para gros si plin.

0 Shares
You May Also Like
Cum alegi corect parfumurile?

BlogCum alegi corect parfumurile?

Alegerea corecta a unui parfum poate fi o experienta personala si placuta, dar poate fi si o provocare,…