Din ce materiale trebuie sa fie hainele botez?

0 Shares
0
0
0

Ceremonia botezului este una la care parintii si bunicii tin foarte mult avand in vedere ca taina botezului si crestinatul celui mic este o traditie veche de mii de ani. In cadrul ceremoniei de la biserica fiecare are rolul sau: de la nasi, parinti si preot ori bunici.

Emotiile sunt mari si nasii de gandesc la ce hainute botez sa ii cumpere celui mic. Totul trebuie respectat pana in cele mai mici detalii. Traditia botezului “cere” ca hainele copilului sa fie albe, deoarece acest lucru simbolizeaza puritatea. Insa traditia, in ultimii ani, a inceput sa se mai schimbe, iar copilul este imbracat in functie de preferintele parintilor.

Culorile pastelate sunt cele care au inceput sa ia locului albului, deoarece i se potrivesc mai bine copilului. Cele mai utilizate culori pastelate pe care le regasim in garderoba unui copil la botez sunt reprezentate de albastru deschis, roz, verde, galben sau peach.

Este de la sine inteles faptul ca fetitele se imbraca in hainute botez in culori roz, rosu, verde, iar baietii in albastru. In timpul crestinarii, copilul este imbracat in hainute botez noi, de culoare alba, aceasta simbolizand puritatea si renasterea.

Odata cu incheierea tainei botezului, copilul va primi darul Sfantului Duh si va avea o noua viata. Acesta este motivul pentru care tinuta alba este obligatorie, fiind imaginea tipica a puritatii. Hainutele botez pentru copil sunt cumparate de nasi, insa exista si exceptii de la aceasta regula, deoarece unii parinti prefera sa cumpere ei imbracamintea copilului. Copilul va avea nevoie de scutec, body, rochita daca e fetita sau costum daca e baiatel, sosete, botosei si o hainuta.

Intre traditional si modern

Pentru ca moda este mereu intr-o continua schimbare, si traditia parca a inceput sa mai piarda din teren. Puteti alege hainute botez simple, in culori vii sau alb care este semnul puritatii. Rochitele de botez pot fi mai lungi lungi, de culoare alba sau ivory, iar aceasta reprezinta o alegere potrivita.

Insa, pentru ca traim vremuri noi, nasii sau parintii pot opta pentru o fusta din tul sau o broderie cu margele sau paiete. Hainute botez sunt pentru toate gusturile si buzunarele, asa ca aveti de unde alege. Pentru baietei, hainele botez sunt ceva mai simple: cu un costum treaba s-a rezolvat imediat.

Acesta poate fi in culori deschise si nu neaparat verde sau albastru. In primul rand trebuie sa va ganditi la comoditatea celui mic atunci cand il imbracati si mai putin la frumusetea hainei de pe el. Acesta trebuie sa se simta confortabil in orice moment, iar materialele trebuie sa fie de calitate pentru a nu-i irita pielea sensibila.

Sunt doua tipuri importante de materiale cu care va puteti imbraca copilul: matasea, deoarece este un material destul de pretentios, dar care isi pastreaza forma si bumbacul, deoarece este moale si confortabil.

0 Shares
You May Also Like
Istoria rochiilor

BlogIstoria rochiilor

O rochie este o piesa de imbracaminte purtata in mod traditional de femei sau fete, fiind alcatuita dintr-o…