Hard disk-ul, un adevarat seif de date

0 Shares
0
0
0

Hard disk-ul reprezinta principalul dispozitiv de stocare  al oricarui calculator . Acesta gazduieste toata partea de software de care un pc are nevoie pentru a functiona , si ne referim aici la sistemul de operare utilizat si alte programe aditionale . Fara hard disk un calculator nu poate sa functioneze .

Ce se intampla insa in momentul in care hard disk-ul nu mai functioneaza ? Cum putem sa recupem datele stocate ? Ei bine , raspunsul este foarte usor : apelam la serviciile BIT Data Recovery , compania numarul 1 din Romania pe sectorul recuperari date .

Laboratoarele performante , tehnologiile de ultima generatie si tehnicieni cu vasta experienta in recuperari date , in special  recuperare hard extern , sunt principalele motive care va pot determina sa apelati la serviciile companiei  .

BIT Data Recovery va ofera diagnosticare gratuita in cel mult 24 de ore de la momentul in care dispozitivul de stocare ajunge la service-ul companiei .Pentru mai multe informatii va invitam sa accesati cu incredere site-ul www.recuperaridate.ro .

Exista doua mari categorii de hard disk-uri :
Hard Disk-uri Interne –  sunt special create pentru a functiona in interiorul unitatii centrale a calculatorului dumneavoastra . Acestea pot fi extrase dintr-o unitate centrala si atasate unei alte unitati , insa o astfel de operatiune se poate dovedi foarte riscanta pentru siguranta informatiilor stocate deoarece hard disk-urile prezinta un grad ridicat de sensibilitate la socuri .

[adsenseyu1]

Hard Disk-uri Externe – printre cele mai importante avantaje ale utilizarii unor astfel de hard disk-uri se numara portabilitatea si facilitarea transferului unei mari cantitati de date in orice moment .

Principalele cauze care pot provoca defectiuni la nivelul unei unitati de stocare sunt :
Fluctuatii de tensiune ( si ne referim aici atat la caderile de tensiune cat si la supratensiune ) ;
Suprascriere si/ sau stergere ;
Situatii neprevazute , precum  incendiile sau inundatiile ;
Virusi informatici;
Erori produse de utilizator ;
Socuri mecanice .

[adsenseyu1]

Cum realizam daca un hard disk nu functioneaza la parametrii normali ? Semnalele de alarma pot fi date de anumite erori la nivelul sistemului de operare , sunete si vibratii ciudate sau o functionare lenta ( citirea si / sau scrierea datelor necesita mai  mult timp decat in mod normal ).Daca constatati erori de functionare a dispozitivului de stocare este foarte important sa respectati urmatoarele sfaturi pentru a nu provoca pierderea iremediabila a datelor stocate :
Se opreste imediat alimentarea cu energie electrica ;
Nu se restarteaza calculatorul ;
Nu incercati sa instalati sau sa reinstalati anumite aplicatii ;
Sa nu bruscati sau sa desfaceti dispozitivele defecte si sa nu incercati sa le curatati ;
Nu incercati sa utilizati anumite aplicatii software de recuperare a datelor decat daca aveti cunostinte temeinice in domeniu ;
Daca unitatea de stocare s-a udat accidental este recomandat  sa nu incercati sa uscati dispozitivul ;

Apelati la ajutorul tehnicienilor BIT Data Recovery pentru recuperarea datelor in cele mai optime conditii .Cu un procent de peste 85% din cazuri rezolvate , tehnicienii companiei  BIT Data Recovery sunt capabili sa recupereze datele de pe toate tipurile de hard disk-uri externe . Printre cele mai populare marci de astfel de hdd-uri se numara : WD , Seagate , Lacie , Fujitsu  si  Samsung .

,center>

0 Shares
You May Also Like

ProduseCe sunt lazile de fructe si legume?

Lazile din plastic sunt utilizate pentru depozitarea diverselor marfuri si pentru transportul dintr-o locatie in alta. Marfurile sunt…

ProduseRole aggressive

Pe piata exista sute de perechi diferite de role. Pentru a alege o pereche buna de role trebuie…