Iata ce trebuie sa faci pentru a-ti planifica un concediu de vis

0 Shares
0
0
0

În cazul multora dintre noi, concediile sunt evenimentele cele mai asteptate din an. Zâmbim, ne relaxam si ne motivam pentru a mai încheia un proiect la servici numai la gândul ca în curând vom pleca în concediu.

Totusi, din ce în ce mai multe persoane îsi doresc un altfel de concediu, asta însemnând ceva diferit fata de ceea ce poate oferi o agentie de turism. Unele persoane îsi doresc sa participe la festivaluri de muzica în timpul concediului, altele sa se implice în tot felul de activitati sportive sau sa surprinda anumite fenomene naturale, în timp ce alte persoane practica un anumit tip de turism, cum ar fi turism vinicol sau turismul culinar. Astfel de concedii necesita o planificare atenta, însa orice efort se va merita din plin.

Iata care sunt pasii pe care puteti sa îi parcurgeti pentru a va bucura de un concediu de vis:

Luati în considerare vremea si perioada din an

Indiferent ca plecati în concediu singur sau alaturi de partener sau de prietenii apropiati, pasul principal este acela de a identifica exact unde doriti sa plecati. Gânditi-va la ce destinatii v-ati dori sa vizitati, utilizati aplicatia Framey pentru a va simplifica organizarea concediului si discutati cu toti prietenii alaturi de care veti calatori pentru a afla ce perioada din an functioneaza cel mai bine pentru toata lumea.

Odata ce ati cazut de acord asupra unei perioade de timp, alegeti destinatiile care va surâd. De exemplu, Mexic este o destinatie superba din ianuarie pâna în martie, dar tot atunci este si cel mai scump de vizitat. Pe de alta parte, daca veti vizita Mexic în afara sezonului, si anume din iulie pâna în septembrie, s-ar putea sa va agite numarul enorm de turisti.

Potrivit specialistilor, perioada cuprinsa între lunile aprilie-iunie este cea mai recomandata. Nu numai ca temperaturile vor fi suportabile, dar veti putea profita si de o varietate de oferte deosebit de accesibile. Planificarea concediului cât mai din timp va ofera posibilitatea de a lua în considerare toti acesti factori.

Încercati sa economisiti

Exista mai multe modalitati prin care puteti face mari economii de bani, bucurându-va totodata de un concediu minunat. Totusi, pentru a va asigura o vacanta grozava, este recomandat sa o planificati din punct de vedere financiar.

Cele mai recente sondaje arata ca majoritatea persoanelor nu îsi prioritizeaza concendiile si ajung sa îsi cumpere impulsiv pachete de vacanta din agentiile de turism pentru care platesc sume mari de bani sau chiar se îndatoreaza. Pentru a va bucura de o vacanta superba fara sa cheltuiti sume uriase si fara sa va îndatorati, cel mai indicat este sa puneti deoparte cel putin 10-15% din salariu în fiecare luna.

Puteti chiar sa creati un cont separat unde sa economisiti bani de vacanta. O alta modalitate tangibila de a economisi este aceea de a renunta la anumite lucruri cu care va rasfatati din când în când pentru a investi mai multi bani în fondul de calatorie. O alta modalitate este aceea de a lucra suplimentar, fie part-time, fie doar la final de saptamâna.

Chiar daca nu veti câstiga foarte mult, puteti investi banii pentru a pleca în acea vacanta la care visati. Cu alte cuvinte, calatoriile trebuie sa reprezinte o prioritate. Doar asa veti ajunge sa va îndepliniti visul de a vizita cât mai multe destinatii.

0 Shares
You May Also Like
Cum alegi corect parfumurile?

BlogCum alegi corect parfumurile?

Alegerea corecta a unui parfum poate fi o experienta personala si placuta, dar poate fi si o provocare,…