Importanta unor degresanti de buna calitate

0 Shares
0
0
0

Degresantii sunt cheia unei bune intretinerii. Cand discutam despre degresanti , precizam ca acestia previn defalcarea cauzata de contaminare si defectiuni ascunse si reduc la minimum inlocuirea activelor. Cu cat degresantul este mai bun, cu atat este mai putin timp alocat fortei de munca si energiei.

IMPORTANTA DEGRESANTELOR DE INALTA CALITATE

Inspectia echipamentului poate descoperi anomalii care ar trebui corectate inainte de defectarea echipamentului. Utilizarea degresantilor ca parte a unui program de inspectie va reduce semnificativ costurile de intretinere. La schimbatoarele de caldura, eficienta slaba a racirii duce la pierderea de energie. O acumulare de 0,25 mm de murdarie pe o bobina de schimb de incalzire poate duce la o crestere a consumului de energie electrica cu pana la 40%.

Tipuri de degresanti

BAZAT PE APA

Degresatoarele industriale pe baza de apa patrund si ridica grasimea si grima cu efort minim. De obicei, degresantele pe baza de apa neinflamabile sunt amestecuri complete de detergenti si inhibitori. Detergentii rup legaturile de suprafata ale grasimilor si uleiurilor, care sunt emulsionate si clatite. Uleiurile si grasimile raman in suspensie in apele uzate si, cu timpul, pot fi indepartate fizic.

Degresantii pe baza de apa vor:

  • Elimina solul si murdaria din majoritatea suprafetelor;
  • Combinati indepartarea grasimilor grele cu siguranta mediului;
  • Indeparta metal, vinil, plastic, cauciuc, beton si piatra, fara a provoca pagube.

Gama de solutii pe baza de apa tind sa degreseze nevoile in siguranta si eficient. Se gasesc degresante si separatoare de ulei, degresante cu spuma scazuta, solventi industriali solubili in apa si degresante sigure pentru a fi utilizate pe sau in jurul suprafetelor din sticla.

BAZAT PE SOLVENT

Degresantul industrial pe baza de solvent dizolva chiar si cea mai grea grasime si sol din piese si echipamente. Derivate din petrol sau uleiuri naturale, cum ar fi coaja de portocala (baza de terpena) sau extracte de ac de pin, aceste degresante au o afinitate cu grasimile si grasimile, dizolvandu-le pentru a forma o solutie chimica inseparabila. Degresantele pe baza de solventi sunt adesea alcatuite din cloruri, fluorurate, (CFC), kerosen, benzina, alcooli terpenici, acetona si esteri. Pot fi inflamabile sau neinflamabile, unele fiind uscate rapid.

  1. Tipuri de masini de degresare
  2. Masini de incarcare frontala

Disponibile in versiuni monofazate si cu mai multe etape. Aceste masini sunt concepute pentru a atinge standarde ridicate de curatare, combinate cu durate de ciclu reduse in comparatie cu masinile conventionale de incarcare de top. In aceste masini pot fi curatate o mare varietate de piese, de la piese de precizie pana la aplicatii grele si murdare. Zece dimensiuni de model sunt disponibile cu diametrele cosului de la 600 la3000.

Masini industriale unice si cu mai multe etape

Curatare rapida, eficienta si cu impact ridicat

Pentru versatilitate suplimentara, versiunile in mai multe etape includ facilitati de clatire si uscare, oferind o alternativa de economisire a spatiului la sistemele de spalare tunel sau transportor. Disponibil in sase modele cu diametrele cosului de la 650 la 1500 mm.

Masini cu tambur spiral rotativ

Tambur spiral sau simplu – Ideal pentru curatarea partilor intoarse, arcuri, piulite si suruburi

Versiunile cu mai multe etape ale acestor masini pot incorpora etapele de imersiune si pulverizare, ceea ce le face ideale pentru aplicatii de acoperire si fosfatare. Disponibil in sase modele cu diametre de tambur de 200 pana la 800 mm.

Masini transportoare

Pentru prelucrarea continua a unei game largi de componente.

Constructia modulara a acestor masini le permite sa fie adaptate pentru a satisface alte cerinte, cum ar fi numai spalare, uscare numai, spalare si clatire, spalare, clatire si uscare. Alternativele includ etapele de acoperire, inhibitor si cutit de aer. Componentele mai mici pot fi incarcate in cosuri sau panouri.

Disponibil in opt modele cu latimi ale transportorului de la 200 la 1000 mm.

Masini de imersiune

Pentru curatarea exceptionala a componentelor puternic contaminate sau ca proces de pre-spalare.

Aplicatiile tipice includ indepartarea uleiului de taiere si a roiului dupa aplicatiile de prelucrare, indepartarea uleiului din orificii, gauri gaurite si filetate si, de asemenea, din interiorul componentelor complexe. Sistemele de imersie sunt de asemenea disponibile cu secvente suplimentare de proces, cum ar fi ultrasonici, jeturi subacvatice si separarea contaminantilor.

Disponibil in sapte modele cu latimile platformei de la 250 la 3000 mm.

Echipament cu ultrasunete

Ideal pentru componente delicate sau complexe care pot fi dificil de curatat de masinile de spalat normale. Tehnicile de curatare cu ultrasunete sunt acum bine stabilite in industrie.

Masini de spalat rotative prin pulverizare

Ideal pentru aplicatii usoare pana la mijlocii.

Un efect de curatare a „cutitului de apa” este obtinut prin duze cu jet de eficienta ridicata, care ofera o solutie fierbinte pe suprafata componentelor pe masura ce cosul se roteste. Datorita temperaturii solutiei, majoritatea componentelor vor lumina intermitent atunci cand sunt scoase din masina.

Disponibil in sapte modele cu diametrele cosului de la 360 la 1300 mm.

0 Shares
You May Also Like
Cum alegi corect parfumurile?

BlogCum alegi corect parfumurile?

Alegerea corecta a unui parfum poate fi o experienta personala si placuta, dar poate fi si o provocare,…