In ce vase gatim?

0 Shares
0
0
0

Gospodinele isi doresc sa aiba o bucatarie plina de vase, pe care sa le foloseasca in fiecare zi cand gastesc. Exista de exemplu gospodine care se multumesc sa isi aleaga doar cateva oale si cratite, dar cele mai multe gospodine doresc sa aiba oale de diferite dimensiuni, si chiar din diferite materiale.

Ramaneti cu noi pana la finalul acestui articol, si veti avea posibilitatea de a afla mai multe detalii despre vasele pe care gospodinele le doresc pentru propriile locuinte. Mai bine spus, vom discuta despre materialele din care acestea prefera sa fie vasele pe care si le doresc in propriile bucatarii.

Exista in clipa de fata o multime de magazine online si offline, care comercializeaza vase pentru gatit, iar gospodinele de multe ori sunt puse in incurcatura. In trecut existau doar cateva optiuni, si alegea fiecare in functie de buget, sau de ce gasea, mai ales daca discutam despre gospodinele din mediul rural. Acestea fie foloseau vase din lut, fie cumparau alte vase pe care le gaseau mai ieftine

Timpul a trecut insa, iar producatorii de vase de bucatarie, si-au diversificat produsele. Exista astazi dinferite tipuri de vase, unele de calitate superioara, unele de o calitate mai putin superioara.

La fel stau lucrurile si in ceea ce priveste preturile, pentru ca unele vase au preturi super atractive, in timp ce alte vase au preturi foarte scumpe. Cu siguranta insa, pretul este influentat de materialul din care este fabricat vasul, dar si de reputatia magazinului care vinde produsul.

Haideti sa discutam asadar, despre tipurile de vase pentru bucatarie, sau mai bine spus sa aflati din ce materiale sunt acestea fabricate.

Vase de bucatarie din lut

Fara doar si poate, acestea sunt cele mai vechi vase existente. Inca de acum cateva mii de ani se foloseau vasele din lut, insa va dati seama ca odata cu trecerea timpului, vasele care au aparut pe piata au fost din ce in ce mai bune din punct de vedere calitativ.

Este foarte important de mentionat in ceea ce priveste vasele din lut, ca acestea nu au reactivitate atunci cand intra in contact cu alimentele, si emit o caldura perfecta pentru gatit.

Vasele din lut sunt rezistente la temperaturi mari. Se pot alege chiar si vase de bucatarie din lut care sa fie rezistente la foc, insa chiar daca acestea se incalzesc, nu afecteaza in nici un fel mancarea, si nu sunt periculoase pentru mancarea gatita.

In plus, trebuie facuta precizarea ca in ceea ce priveste pretul, vasele din lut sunt mai ieftine in comparatie cu alte tipuri de vase. Deci, alegeti vase din lut pentru propria bucatarie, atunci cand aveti un buget limitat.

Vase de bucatarie din sticla Yena

In ceea ce priveste sticla, se stie faptul ca este considerat a fi cel mai bun material pentru stocarea alimentelor. In ceea ce priveste gatitul la cuptorul clasic, sticla Yena reprezinta cea mai buna optiune.

In ceea ce priveste acest material, trebuie facuta precizarea ca este inert, adica nu interactioneaza sub nici o fofrma cu alimentele, indiferent de cat de mare este aciditatea acestora.

Vase de bucatarie din ceramica

In ceea ce priveste ceramica, nu ne ramane sa va spunem decat ca este un material ideal pentru tigai, dar si pentru vase mari care sunt special fabricate pentru prepararea la cuptor.

Gospodinele isi pot alege vase ceramice cu incredere, iar acestea pot fi captusite cu ceramica in strat gros, sau pot fi din ceramica integrala. Vestea mai putin buna insa este ca, la prima zgarietura, vor fi bune de aruncat.

Vase de bucatarie din inox

In ceea ce priveste inoxul, acesta este un material care rezista la temperaturi ridicate. Un alt avantaj important al inoxului este ca nu elibereaza substante care sunt nocive pentru alimente.

Gospodinele care se afla in cautarea vaselor din inox, trebuie sa se asigure ca acestea nu au in interior elemente ce sustin coada vasului. Acestea de obicei sunt fabricate din aluminiu, iar aluminiul nu are rezistenta inoxului.

Vase de bucatarie din email

Chiar daca nu sunt la fel de cunoscute precum vasele de bucatarie fabricate din materialele anterior mentionate, acestea sunt de cea mai buna calitate, iar o oala din email 5 litri de exemplu, este ideala pentru a prepara supe si ciorbe; si emite caldura uniforma.

Un alt avantaj al oalelor si al altor vase de bucatarie din email, este acela ca sunt fabbricate dintr-un material antibacterian, si complet inert in cazul in care este intact.

De-asemenea, trebuie facuta precizarea ca vasele de bucatarie printre care si oala din email de 5 litri sau un alt vas care este fabricat din acest material, nu retin/e resturi alimentare si nici mirosuri.

Chiar daca se gasesc pe piata si vase de bucatarie din alte materiale, este de preferat sa le alegeti pe cele fabricate din materialele anterior amintite. Alegeti calitatea, alegeti aceste materiale!

0 Shares
You May Also Like
Cum alegi corect parfumurile?

BlogCum alegi corect parfumurile?

Alegerea corecta a unui parfum poate fi o experienta personala si placuta, dar poate fi si o provocare,…