Informatii despre sistemele de canalizare descentralizate

0 Shares
0
0
0

In mod normal, orice proprietate trebuie conectata la o canalizare publica. Cu toate acestea, exista zone in care nu exista un canal public si un teren pentru care cheltuielile tehnice sau financiare pentru o conexiune la canalul public ar fi rezonabil de mari.

In aceste cazuri, apele uzate menajere (apa murdara) sunt eliminate printr-un sistem descentralizat de ape uzate. Se face o distinctie intre gropile fara scurgere si statiile de epurare mici.

General

O groapa fara scurgere este o groapa de colectare in care se colecteaza toata apa murdara si trebuie evacuata cu ajutorul unui camion de vid, motiv pentru care trebuie sa luati legatura cu specialistii de la Calypsomono.ro.

Intrucat toata apa murdara trebuie drenata, functionarea unei gropi fara scurgere este foarte complexa si costisitoare. Prin urmare, o groapa fara scurgere trebuie exploatata numai in cazuri exceptionale. De exemplu, daca cantitatea de ape uzate este atat de mica incat nu ar merita sa functioneze o statie de epurare mica sau o instalatie de epurare mica nu poate fi exploatata din motive legale privind apa.

Instalarea unei gropi fara scurgere

Pentru a permite functionarea fara probleme a unei gropi fara scurgere, anumite lucruri trebuie luate in considerare in avans. Dimensionarea unei gropi fara scurgere trebuie realizata astfel incat sa se evite evitarea unei goliri excesiv de frecvente.

Este important sa stiti cata apa murdara se acumuleaza de obicei pe proprietate. Pentru un utilizator al sistemului, trebuie luati in considerare 5 m³ de continut. Aceasta cantitate corespunde aproximativ cantitatii medii de ape uzate acumulate de un utilizator intr-o luna.

Daca este posibil, locatia de instalare a unei gropi de scurgere ar trebui sa fie aleasa astfel incat sistemul sa fie deja aliniat in directia in care ar putea fi posibila o conexiune ulterioara la sistemul de canalizare public. In orice caz, groapa de scurgere trebuie sa fie amenajata astfel incat accesul la vehiculul de evacuare sa fie garantat.

Mai sunt cateva puncte de luat in considerare atunci cand alegeti o groapa. Printre altele, gropile fara scurgere trebuie sa fie rezistente la flotabilitate pentru a preveni ridicarea groapei de catre apele subterane. Crampoanele nu trebuie instalate intr-o groapa fara scurgere. Groapa este ventilata prin intermediul conductei de drenare conectate.

Acestea vor fi conduse pana la acoperis. O persoana trebuie sa poata deschide groapa. Groapa trebuie de asemenea proiectata astfel incat nimeni sa nu poata cadea in ea. Pentru ca o groapa fara scurgere sa fie si ea fara scurgere, trebuie sa fie etansa.

Trebuie remarcat faptul ca apa de ploaie nu trebuie evacuata intr-o groapa fara scurgere. In primul rand, pentru a evita umplerea excesiva a sistemului si, in special, pentru a preveni revarsarea sistemului.

Functionare

Exista cateva puncte de notat pentru functionarea corecta a unei gropi fara scurgere. Trebuie respectate informatiile producatorului cu privire la functionare si intretinere, precum si cerintele de etanseitate ale gropii.

Pentru a mentine costurile de eliminare atunci cand folositi groapa fara scurgere, este recomandabil sa folositi accesorii de economisire a apei, de exemplu, si sa utilizati apa in general.

O groapa fara scurgere trebuie golita dupa cum este necesar. Va sugeram sa luati legatura cu expertii de la Calypsomono, si sa faceti o programare la dispozitie in timp util. Pentru a identifica nevoia de golire la timp, este recomandat sa instalati un indicator automat al nivelului de umplere care arata nivelul de umplere al gropii, fara a fi necesar sa il deschideti de fiecare data.

Principiul de functionare al unei mici de tratare a apelor uzate

In principiu, un tratament mic de canalizare functioneaza la fel ca o instalatie de tratare a apelor uzate mare. Indiferent de tipul statiei de epurare de mici dimensiuni, apa de canalizare este curatata in prealabil mecanic. Elementele constitutive ale apei murdare sunt retinute intr-una sau mai multe gropi de asezare. Un tratament biologic are loc apoi intr-o etapa suplimentara de tratament.

Aceasta diferentiaza intre tipurile individuale de statii de epurare mici care sunt disponibile in prezent. Cu toate acestea, este comun pentru toate ca conditiile bune de viata sunt create pentru microorganisme. Aceste microorganisme se asigura apoi ca contaminarea din apa murdara este redusa semnificativ.

Se face o distinctie intre plantele cu pat fix, instalatiile SBR, instalatiile de filtrare trucole, instalatiile de epurare a apelor uzate mici si alte cateva. Practic, fiecare dintre aceste tipuri de plante este potrivit pentru curatarea suficienta a apelor uzate menajere. Cu toate acestea, in functie de cantitatea de apa murdara, natura proprietatii si preferintele personale, diferitele tipuri ofera avantaje si dezavantaje.

Functionarea unei statii mici de epurare

Pentru a asigura functionarea corecta a unei statii de epurare mici, trebuie luate in considerare cateva aspecte. Un contract de intretinere trebuie incheiat cu o companie specializata precum Calypsomono, pentru ca intretinerea sa fie efectuata la fiecare sase luni sau, in functie de tipul sistemului, numai anual.

Aceasta companie verifica sistemul dvs. la intervale regulate. Printre altele, inaltimea namolului in stadiul de tratament mecanic este de asemenea determinata pentru a determina daca sistemul trebuie golit. Namolul trebuie eliminat dupa cum este necesar, dar cel tarziu dupa doi ani. Compania dvs. de intretinere va va spune cand este nevoie de golire.

0 Shares
You May Also Like