Inlocuire display iPhone – ecranul unui iPhone 6

0 Shares
0
0
0

Detii un iPhone 6 sau 6s Plus si ai reusit sa ii spargi ecranul? Cea mai buna varianta pentru inlocuirea acestuia este, bineinteles, reprezentata de alegerea unui service specializat in astfel de reparatii pentru a face acest lucru.

Daca ai scapat telefonul din mana, i-ai distrus ecranul sau doar l-ai crapat, probabil vei vrea sa il repari. Exista mai multe variante de a repara sau de a inlocui un ecran de iPhone spart, iar alegerea trebuie sa o faci in functie de situatia materiala sau de timpul liber de care dispui. Iata care ar fi cele mai usoare si ieftine modalitati de inlocuire a ecranului.

Daca ecranul este crapat, insa relativ intact, atunci poti face o alegere partial costisitoare prin etansarea pieselor sparte cu ajutorul unui protector de ecran. Retine insa ca aceasta este o masura temporara si se recomanda doar in cazul unui ecran crapat, ci nu complet distrus, pentru ca aceasta poate impiedica inrautatirea fisurilor, insa nu va face ecranul sa para ca nou, deci tot la inlocuirea acestuia vei ajunge in final.

Ecranele modelelor iPhone 6 si iPhone 6s Plus sunt prevazute cu tehnologii complicate, avand incorporate senzorul Touh ID, butonul Acasa, afisajul 3D Touch si camera FaceTime. Ca atare, un ecran de iPhone crapat poate fi foarte dificil de inlocuit. Pentru aceasta, indicat este sa apelati la specialistii care se ocupa de reparatia unor astfel de telefoane, pentru ca doar ei stiu tot ceea ce trebuie facut pentru ca ecranul sa functioneze ca si cum telefonul ar fi nou iarasi.

Daca totusi nu ai posibilitatea de a alege aceasta varianta de reparatie din diverse motive, poti inlocui ecranul telefonului singur acasa, insa pentru aceasta este nevoie de un maxim de atentie, de indemanare si de instrumentele potrivite pentru a nu exista accidente nedorite in dezasamblarea si asamblarea la loc a telefonului.

Aceasta optiune a devenit din ce in ce mai putin recomandata de catre specialisti, dat fiind ca ecranul telefoanelor moderne au devenit din ce in ce mai complicate si mai scumpe, iar reparatia la domiciliu poate esua uneori, iar in urma acesteia sa ajungi sa ai un telefon nefunctional.

Desi procedura de inlocuire a ansamblului ecranului este destul de similara la majoritatea modelelor de telefoane iPhone, unele piese pot diferi in functie de model. Astfel, dupa ce te-ai hotarat ca vrei sa iti repari telefonul, ia-l cu tine cand mergi sa achizitionezi piesele de schimb. Mai mult decat atat, asigura-te ca faci achizitia de la companie cunoscuta pentru calitate, iar piesele pe care le cumperi sunt cele originale. In cazul in care ajungi sa iei componente care nu sunt de calitate sau originale, exista riscul ca acestea sa duca la o functionare neadecvata a telefonului, dar si riscul ca acestea sa nu tina prea mult.

Inainte de a te hotari daca ramai la varianta schimbarii display-ului acasa, urmareste cateva filmulete in care poti vedea cum se face acest lucru, pentru a-ti da seama daca esti capabil sau nu de a face acest lucru sau daca ramai mai bine la varianta de a duce telefonul intr-un service pentru inlocuire display iPhone.

0 Shares
You May Also Like
Cum alegi corect parfumurile?

BlogCum alegi corect parfumurile?

Alegerea corecta a unui parfum poate fi o experienta personala si placuta, dar poate fi si o provocare,…