Inlocuirea vs repararea parbrizului – care este cea mai buna solutie?

0 Shares
0
0
0

Pe drum, pe autostrada apare de nicaieri o piatra si loveste parbrizul cu peste 100 km/h, ceea ce produce desigur, un defect al parbrizului. Ceea ce pare atat de inofensiv poate cauza multe probleme in timp. O cadere neobservata de pietre se poate transforma rapid intr-o fisura mare a parbrizului si, prin urmare, un risc considerabil de siguranta. Pe langa faptul ca vederea poate fi afectata de un geam defect, geamul din fata serveste si la rigidizarea caroseriei.

In atelier sau acasa, nu trebuie intotdeauna inlocuit intregul parbriz in caz de deteriorare. Reparatia este adesea posibila. Pentru a face acest lucru, totusi, trebuie indeplinite cateva cerinte. Geamurile laminate ale geamurilor auto moderne sunt formate din doua straturi cu o folie de plastic transparenta intre ele. Numai daunele care se limiteaza la geamul exterior pot fi reparate. In plus, defectul ferestrei nu trebuie sa fie mai mare de o bucata de doi euro.

Pentru a face acest lucru, deteriorarea trebuie sa fie la cel putin zece centimetri de marginea parbrizului si, de asemenea, sa nu fie in campul vizual al soferului. Acesta din urma este clar definit de legiuitor. Campul vizual al soferului se afla intr-o banda verticala de aproximativ 30 de centimetri latime exact in centrul volanului. Campul vizual al soferului este limitat in partea de sus si de jos de campul stergatoarelor de parbriz.

Un specialist va evalua daca este posibila o reparatie sau daca parbrizul trebuie schimbat. Reparatia are loc in patru etape. In primul rand, profesionistul curata zona afectata si indeparteaza orice resturi de sticla sparta. Apoi o pompa de vid este plasata peste deteriorare si gaura este umpluta cu o rasina speciala. In cele din urma, rasina este intarita folosind lumina UV.

In cele din urma, specialistul trebuie sa lustruiasca parbrizul. De cele mai multe ori, intreaga problema poate fi rezolvata in aproximativ 30 de minute. Costul reparatiilor este de obicei acoperit de o asigurare cuprinzatoare,discountul fara pretentii ramane neafectat. Daca masina nu are o asigurare completa si raspunderea nu acopera deteriorarea sticlei (fara vina a tertilor), atunci se pot astepta costuri de aproximativ 80 pana la 100 de euro.

Costul schimbarii parbrizului variaza in functie de producatorul auto, clasa vehiculului si furnizorul de servicii. Parbrizeacasa.ro au preturi foarte bune pentru schimbarea de parbrize Skoda ieftine Bucuresti si Ilfov fara sisteme de asistenta pentru sofer. Deoarece sistemele bazate pe camere, cum ar fi sistemele de avertizare la parasirea benzii, trebuie recalibrate dupa schimbarea parbrizului, costurile pot fi probabil foarte putin mai ridicate, dar cu siguranta merita orice banut si efort.

Senzorii sau alta tehnologie din fereastra vor fi, de asemenea, rambursate de catre asigurator in timpul reparatiei daca nu pot fi inlocuite separat. In mod inevitabil, costul calibrarii unei camere este suportat si daca aceasta nu este o parte integranta a panoului. Aici ar trebui contactata compania de asigurari in prealabil pentru a clarifica intinderea acoperirii daunelor.

La inlocuirea parbrizului, atelierul acopera mai intai interiorul, scoate oglinda retrovizoare si piesele ornamentale corespunzatoare din interior care acopera accesul la rama geamului.

Cele mai importante motive pentru care sa iti repari parbrizul

Stim cu totii cat de important este parbrizul vehiculului nostru. Este ultimul lucru pe care ar trebui sa amani repararea, dar multi oameni lasa crapaturile minore asa cum sunt. „Acea mica crapatura a parbrizului meu va fi bine”, iti spui – dar acea fisura aparent nesemnificativa se poate raspandi incet in campul tau vizual si se poate transforma intr-o fisura potential periculoasa. Este intotdeauna frustrant cand vehiculul tau este avariat – mai ales daca nu este vina ta – dar cel mai bun lucru de facut atunci cand vine vorba de repararea unei crapaturi in parbriz este sa actionezi. Si cu cat mai devreme, cu atat mai bine. Iata de ce…

O vizita rapida la o companie de reparare a  parbrizului auto te poate scuti de a nu mai schimba parbrizele in viitor din cauza fisurilor. Daca sunteti ingrijorat de costul reparatiei fisurilor, s-ar putea chiar sa il puteti obtine gratuit pe asigurare.

Crapaturile apar adesea cand te astepti mai putin. Cel mai mic punct poate creste in dimensiune, largindu-se pe parbrizul tau si afectand serios siguranta ta pe drum. Chiar daca este o pata mica in coltul parbrizului tau, totusi trebuie reparata – si este o solutie mult mai simpla (si mai sigura) decat o inlocuire.

Parbrizul face mai mult decat sa va protejeze de resturile zburatoare, mentine integritatea structurala a vehiculului dumneavoastra. Fixarea unui cip in parbriz amplifica caracteristicile de siguranta ale masinii, furgonetei sau camionului prin stabilizarea si sprijinirea cadrului vehiculului. Daca o aschie sau o fisura duce la cedarea parbrizului, acoperisul nu va mai sta la fel de ferm.

Este nevoie de doar 20 de minute pentru a finaliza reparatia crapaturilor de parbriz al unei masini, in comparatie cu orele necesare pentru a inlocui unul.

0 Shares
You May Also Like
Cum alegi corect parfumurile?

BlogCum alegi corect parfumurile?

Alegerea corecta a unui parfum poate fi o experienta personala si placuta, dar poate fi si o provocare,…