Joburi in tara sau in strainatate?

0 Shares
0
0
0

In anul 2018, o multime de cetateni romani se afla deja la munca in strainatate, unii fiind deja stabiliti de mai multi ani in tarile in care se afla.

Exista insa si in tara o multime de cetateni romani care se gandesc serios sa plece la munca in strainatate.

De ce? Pentru ca dupa cum stim cu totii, cei care muncesc in strainatate sunt platiti in Euro, in timp ce in Romania salariile sunt in lei.

Apoi, cei care pleaca la munca in strainatate, in momentul in care se intorc acasa in concediu, isi permit mult mai multe lucruri decat cei care lucreaza in Romania, dat fiind faptul ca au venit cu multi bani din strainatate.

Aparent lucrurile stau foarte bine pentru cei care s-au stabilit si lucreaza in strainatate, asa ca romanii viseaza sa plece si ei prin intermediul unei firme de recrutare care plaseaza forta de munca in strainatate.

Trebuie precizat insa faptul ca lucrurile nu sunt atat de simple precum par, iar romanii din strainatate nu au viata atat de usoara precum crede lumea.

Chiar daca romanii care vin acasa cu bani din strainatate spun ca este usor printre straini, lucrurile nu stau chiar asa. Ei cu siguranta lucreaza foarte mult pentru a avea tot ceea ce au.

Plus de asta, cei care au fost plecati la munca in strainatate cunosc faptul ca patronii straini au asteptari mult mai mari de la angajatii romani, decat de la ceilalti angajati.

Mai mult decat atat, cei care lucreaza in strainatate sunt plecati si la mare departare de familie si de cei dragi, asa ca acesta este un alt motiv pentru care ar fi indicat sa se gandeasca de doua ori daca este indicat sau nu sa plece la munca in strainatate.

Cei care lucreaza in tara, si care au un loc de munca bine platit, cu siguranta nu ar trebui sa se gandeasca sa plece sa lucreze printre straini.

Daca stam sa ne gandim mai bine, si in Romania se pot gasi o multime de locuri de munca bine platite, asa ca romanii isi pot cauta de lucru si in tara noastra. Cu siguranta cei care au si studii superioare si care au ceva experienta in munca pe care o fac, castiga bani frumosi chiar si in tara.

Pana si cei cu studii medii, in conditiile in care au putina vechime la locul de munca, si mai lucreaza o sambata sau o duminica pe luna, au castiguri destul de importante.

Marele avantaj al acestora este faptul ca lucreaza in tara si ca sunt aproape de cei dragi, iar noaptea dorm in patul lor.

Asadar, este firesc faptul ca in strainatate se castiga bine si foarte bine, motiv pentru care multi romani muncesc deja in strainatate. Exista insa si romani care lucreaza in tara si care au o situatie financiara buna, motiv pentru care acestia nu si-ar dori sa plece la munca in strainatate.

Cel mai important este ca oamenii sa aiba tot ceea ce le trebuie, asa ca nu conteaza daca lucreaza in tara sau in strainatate.

0 Shares
You May Also Like
Cum alegi corect parfumurile?

BlogCum alegi corect parfumurile?

Alegerea corecta a unui parfum poate fi o experienta personala si placuta, dar poate fi si o provocare,…