La ce ajuta uleiul de catina?

0 Shares
0
0
0

Uleiul de catina a fost utilizat de mii de ani de diferite civilizatii, ca remediu natural impotriva mai multor boli. Uleiul se extrage din fructele, frunzele si semintele plantei de catina (Hippophae rhamnoides), care este un arbust mic ce creste la altitudini mari in regiunea de nord – vest din Himalaya.

Uneori, denumita fructul sfant din Himalaya, catina poate fi aplicata pe piele sau ingerata. Un remediu popular in medicamentele ayurvedice si traditionale chineze, catina poate oferi beneficii pentru sanatate, de la sustinerea inimii, pana la protejarea impotriva diabetului, a ulceratiilor stomacale si a afectarii pielii.

Dat fiind faptul ca uleiul de catina este la mare cautare in zilele noastre, in randurile urmatoare veti afla care sunt motivele pentru care oamenii cauta mereu un astfel de ulei.

  1. Bogat in multi nutrienti

Uleiul de catina este bogat in diferite vitamine, minerale si compusi vegetali benefici. De exemplu, este natural plin de antioxidanti, care va ajuta sa va protejati organismul impotriva imbatranirii si a bolilor, precum cancerul si bolile de inima.

Semintele si frunzele sunt de catina, de asemenea, deosebit de bogate in quercetina, care este un flavonoid legat de scaderea tensiunii arteriale si un risc redus de boli de inima. Ba mai mult, boabele sale sunt bogate in potasiu, calciu, magneziu, fier si fosfor. De asemenea, contin cantitati bune de folat, biotina si vitamine B1, B2, B6, C si E.

Mai mult de jumatate din grasimea gasita in uleiul de catina este grasimea mono si polinesaturata, care sunt doua tipuri de grasimi sanatoase. Este de-asemenea interesant si faptul ca uleiul de catina poate fi, unul dintre singurele alimente vegetale cunoscute pentru ca furnizeaza toti cei patru acizi grasi omega – omega-3, omega-6, omega-7 si omega-9.

  1. Promoveaza sanatatea inimii

Uleiul de catina poate fi necesar pentru dvs., dat fiind faptul ca va poate ajuta inima prin reducerea tensiunii arteriale, imbunatatirea nivelului de colesterol din sange si protejarea impotriva cheagurilor de sange.

  1. Poate proteja impotriva diabetului

Uleiul de catina poate fi foarte eficient in ceea ce priveste imbunatatirea secretiei de insulina si a sensibilitatii la insulina, ambele putand proteja impotriva diabetului de tip 2, desi este nevoie de mai multe cercetari.

  1. Protejeaza pielea

Uleiul de catina va poate fi de mare folos si va poate ajuta pielea sa se vindece dupa ce ati dobandit rani, arsuri solare, inghet si infectii. De asemenea, poate promova elasticitatea si proteja impotriva uscaciunii pielii.

  1. Poate stimula sistemul imunitar

Uleiul de catina are un continut bogat de compusi vegetali benefici, cum ar fi flavonoide si antioxidanti, care va pot ajuta corpul sa lupte impotriva infectiilor.

  1. Poate sustine un ficat sanatos

Acest lucru este datorat faptului ca are in compozitie grasimi sanatoase, vitamina E si carotenoizi, toate acestea pot proteja celulele hepatice de deteriorarea.

  1. Poate ajuta la combaterea celulelor canceroase

Uleiul de catina are de-asemenea in compozitie anumiti compusi vegetali benefici care pot oferi o anumita protectie impotriva cancerului. Cu toate acestea, efectele sale sunt probabil usoare – iar cercetarea umana lipseste.

Acestea sunt cateva dintre cele mai importante beneficii ale uleiului de catina, insa puteti descoperi multe alte informatii interesante, dand un singur click pe https://vegis.ro/blog/ulei-de-catina-12-motive-pentru-a-consuma-aurul-lichid/.

0 Shares
You May Also Like
Cum alegi corect parfumurile?

BlogCum alegi corect parfumurile?

Alegerea corecta a unui parfum poate fi o experienta personala si placuta, dar poate fi si o provocare,…