Moda pinup si caracteristicile sale

0 Shares
0
0
0

Atunci cand vorbim despre feminism sau, mai exact, despre antiteza feminismului, adesea facem referire la moda gospodinelor anilor ’50 si / sau moda fetelor numita si pinup. Va imaginati o femeie care purta rochii frumoase si tocuri in fiecare zi in timp ce deretica in jurul casei, stergea  praf, mananca si coace un tort  perfect pentru Betting Crocker.

Ea a fost subordonata sotului ei, dedicata copiilor ei, si era apreciata primind ceea ce era mai bun. Ea nu a “lucrat”, desi lucrarile la domiciliu nu s-au incheiat niciodata, iar opiniile sale au fost in mare parte respinse. Din moda pinup se desprind cele mai interesante rochii lungi.

Din fericire, societatea s-a tranformat cu mult de atunci, acum ca 47% din forta de munca este formata de femei. Si m-as risca sa spun ca suntem cu totii multumiti de asta. Am respins majoritatea lucrurilor care erau pretuite in acea epoca, inclusiv segregarea, legile sexuale si rasiste flagrante (cumva), fumatul in interior si painea pufoasa plina de aditivi. Dar un lucru la care nu am renuntat inca este moda.

De fapt, a existat o tendinta destul de semnificativa a moda, mai cunoscuta sub numele de moda pinup, care evoca o versiune mai sexy si mai exagerata a esteticii gospodinei din anii ’50: incluzand dar fara a se limita la rochiile colorate ca niste bomboane, tocuri inalte, si machiajul aplicat cu precizie.

Si sa fim realisti: este minunat. Dar pentru aceia dintre noi care sunt feministi mandri, poate fi greu sa rationalizam iubirea unui stil de moda care a venit dintr-un moment in care femeile au fost oprimate chiar mai mult decat sunt astazi. Nu exista nici un mod in care moda pinup ar putea fi feminista, nu? De fapt, asta nu este absolut adevarat. Iata catea motive pentru care moda pinup este feminista.

Exista o notiune antica ce spune ca puterea si autodeterminarea sunt trasaturi pur masculine. Aceasta credinta este, probabil, responsabila pentru purtarea pantalonului (regreta Hillz) in anii ’70 si ’80 cand femeile au inceput sa intre in forta de munca in masa. Ideea era ca, pentru a fi respectate, femeile au trebuit sa imite alegerea barbatilor de moda pentru a se amesteca cat mai mult posibil.

Stim, desigur, ca femininul nu inseamna slab. O femeie poate domina locul de munca intr-un tutu daca o doreste asa – si acele gospodine din anii ’50 erau puternice si capabile ca orice barbat, nu stiau ca exista o alta modalitate de a o arata altfel decat a fi un bun casnic, sotie si mama. Moda Pinup imbratiseaza estetica superba a erei, in timp ce o propulseaza si in secolul al XXI-lea. Mesajul sau principal: Feminitatea a fost si va fi intotdeauna puternica.

Privind inapoi cand fotografii ale fetelor erau atarnate in cazarma si impodobite, femeile erau in mare parte albe si in mare parte subtiri. In aceste zile, femeile de toate dimensiunile nu numai si au fost incurajate sa trimita poze. Nu este nevoie de inaltime sau greutate pentru a fi o fetita.

De asemenea, tatuajele sunt binevenite (chiar daca nu sunt incurajate), in timp ce in majoritatea comunitatilor de modelare corporala sunt evitate.

0 Shares
You May Also Like
Istoria rochiilor

BlogIstoria rochiilor

O rochie este o piesa de imbracaminte purtata in mod traditional de femei sau fete, fiind alcatuita dintr-o…