Mop din microfibra sau mop de bumbac? Care este cel mai bun?

0 Shares
0
0
0

Care este cel mai bun mop? Ce cauti pentru curatenia casei tale? De ce ai nevoie?

Nu exista niciun mop care sa fie considerat “cel mai bun mop”. Exista mai multe tipuri, in functie de materialul cu care sunt realizate. Ceea ce ai nevoie este sa cunosti ambele tipuri de mopuri si sa alegi ceea ce iti convine.

Alegerea materialului din care este compus un mop va depinde in mod fundamental de tipul de podea si de tipul de curatare care trebuie efectuat.

Mopuri de bumbac.

Unul dintre cele mai mari avantaje ale mopurilor de bumbac este ca acestea rezista mai bine substantelor chimice. Prin urmare, pentru suprafetele care au nevoie de o curatare mai agresiva, va recomandam sa utilizati mopuri din bumbac.

Unul dintre dezavantajele sale este ca bumbacul are o mare capacitate de absorbtie, ceea ce se traduce intr-o prezenta mai mare a apei in mop, deci va fi necesar sa se recurga mai frecvent la drenator.

Mopurile de bumbac nu sunt cele mai bune pentru solurile care nu tolereaza bine umiditatea. In acest caz, am optat pentru mopuri din microfibra.

Avem o mare varietate de la 125 la 245 de grame si de la 24 la 31 cm. Aici puteti consulta catalogul nostru de mopuri. Poti alege inclusiv Mop compact cu 2 lavete microfibra, rotativ 360°, maner moale.

Microfibra mop

Cand vorbim despre mopuri din microfibra, vorbim despre cele care sunt compuse din benzi de poliester si poliamida.

Mopurile din microfibra ajuta la reducerea substantelor chimice. Datorita structurii sale in forma de stea care permite captarea totala a murdariei.

Acest tip de mop este de obicei recomandat pentru suprafete netede (parchet, gresie si marmura). De asemenea, sunt recomandate pentru curatarea sau intretinerea zilnica.

La noi puteti gasi mopuri de microfibre de benzi, de fir taiat, impletite de la 160 de grame la 225.

 Curatenie in casa? Ai nevoie de sfaturi pentru o buna organizare? Priveste aici:

Idei de depozitare pentru a avea o bucatarie ordonata

Depozitati lucrurile bine. Stocati lucrurile in asa fel incat sa reduceti spatiul pe care il ocupa, crescand in acelasi timp utilizarea pe care o puteti scoate din ea. Cu lucrurile frumos ordonate, casa ta va avea mai mult spatiu si va arata mai putin aglomerata.

  • Lucrurile mici dintr-un sertar “dezastru” pot fi selectate cu cutii de carton etichetate, de exemplu (pentru a le impiedica sa se amestece si sa le cauti peste tot).
  • Barele de tensiune pot fi puse intr-un sertar pentru a le tine departe si separate de capace.
  • Pune cateva placi metalice intr-un panou lateral, astfel incat sa puteti utiliza acel spatiu pentru a stoca taieturile de reteta, in loc sa le puneti pe toate in frigider.

Compartimentele din plastic, cutiile de carton mici si alte organizatoare pot fi foarte utile pentru toate tipurile de lucruri in miniaturi, cum ar fi ceasurile de mana, consumabilele cosmetice, bateriile sau accesoriile de mai multe tipuri.

Importanta unei curatenii optime in locuinta

Produsele au instructiuni specifice pe etichete si avertismente de pericol. Manusile de protectie chimica si protectia ochilor sunt recomandabile si pot fi cerute legal daca sunt stipulate pe eticheta.

Nu permiteti niciodata copiilor sa foloseasca dezinfectanti sau servetele dezinfectante.

Nu amestecati agenti de curatare sau mai multi detergenti cu dezinfectanti decat daca eticheta indica in mod explicit ca este sigur sa faceti acest lucru. Combinarea produselor poate duce la vatamari grave sau deces.

Amestecarea inalbitorului cu clor si a agentilor de curatare cu amoniac produce clor gazos potential letal. Va rugam sa retineti ca produsele utilizate in mod obisnuit contin inalbitor (hipoclorit) si amoniac, de exemplu, agentii de curatare a vaselor de toaleta contin adesea inalbitor, iar produsele de curatat geamuri contin adesea amoniac.

Asigurati-va ca orice persoana care utilizeaza produse de curatare si dezinfectare are acces la etichetele produselor intr-un limbaj familiar si ca a citit si inteles etichetele.

Aflati cum sa gestionati deseurile solide.

Urmati procedurile institutionale standard pentru manipularea deseurilor, care pot include purtarea de manusi. Puneti cosurile de gunoi fara atingere acolo unde sunt usor de utilizat.

Evitati sa atingeti servetele uzate atunci cand goliti cosurile de gunoi sau purtati manusi daca servetelele trebuie manipulate. Spalati-va mainile cu apa si sapun dupa procesarea deseurilor si indepartarea manusilor de unica folosinta.

Alegeti de fiecare data produse care sa va ajute sa curatati eficient si intr-un timp scurt tot ce aveti de curatat, astfel incat sa nu existe riscuri. Recomandarea noastra este sa va asigurati ca fiecare suprafata ramane in stare perfecta astfel incat sa obtineti rezultate bune pentru sanatate.

Fiecare suprafata din casa trebuie sa fie curatata in momentul in care vreti sa va asigurati ca aveti un mediu sanatos in care sa va desfasurati activitatea. Doar asa veti putea evita sa va imbolnaviti.

0 Shares
You May Also Like
Cum alegi corect parfumurile?

BlogCum alegi corect parfumurile?

Alegerea corecta a unui parfum poate fi o experienta personala si placuta, dar poate fi si o provocare,…