Obiceiuri care te mentin sanatos

0 Shares
0
0
0

Schimbarea stilului de viata pentru o mai buna stare de sanatate este destul de dificila: implica timp, efort fizic, dar si ceva resurse financiare care poate nu sunt la îndemâna ta acum.

Cu toate acestea, poti sa ai parte totusi de schimbarea dorita, iar specialistii în domeniu au parte de unele recomandari pentru tine.

Dormi macar 7 ore pe noapte

Auzi mereu despre aceasta recomandare, dar… Nu mai neglija acest aspect, deoarece prin somn organisimul se reface mult mai repede, iar sanatatea ta este mai buna. De asemenea, pe cât posibil, renunta sa mai privesti la televizor, sa mai citesti pe telefon sau sa folosesti orice alt gadget înainte cu o ora de a te pune la somn. Cel mai bine fa un dus caldut, dupa care direct în pat!

Rezolva-ti carentele de vitamine si minerale

Din pacate, stilul de viata dezordonat de pâna acum si-a pus amprenta asupra starii tale de sanatate, asa ca te confrunti cu unele deficiente de vitamine si minerale. Prin urmare, corecteaza aceste carente cu ajutorul unor suplimente alimentare. Atentie însa, nu lua orice produs care pare bun, încearca sa gasesti acele capsule naturiste care sa ti se potriveasca.

Poti apela la un homeopat, pentru a întelege mai bine despre ce este vorba si a vedea care sunt si recomandarile lui în aceasta privinta. Nici abuzul de astfel de produse nu este recomandat, asa ca ai grija ca nu cumva din dorinta ta de a avea o viata sanatoasa sa ai parte tocmai de efectul invers.

Bea mai multa apa

Te simti obosit, ai dureri de cap si nu mai ai pic de energie? Sunt manifestari prin care organismul tau te antentioneaza ca are nevoie de mai multp apa. Prin urmare, ai grija sa ai mereu la îndemâna o sticla de apa din care sa bei în mod regulat. Cei doi litri recomandati zilnic se pot consuma foarte usor, daca îi repartizezi în sticle cu o capacitate mult mai mica, si care îti pot ”pacali” creierul ca nu bea atât de mult deodata. Atentie însa: cafeaua în exces poate duce la deshidratare, asa ca nu abuza.

De asemenea, nici energizantele sau sucurile din comert nu sunt bune pentru o hidratare corecta, asa ca renunta la ele. Pentru energia de care ai nevoie, una sau doua cani de ceai verde zilnic sunt perfecte, pentru ca te ajuta sa elimini si mai usor toxinele acumulate în organism.

Fructe si legume

Exista multe regimuri, diete si tot felul de minunatii pe internet despre care ni se spune ca sunt cele mai bune. De fapt, pentru un organism puternic si sanatos, recomandarea medicilor este una singura: cât mai multe fructe si legume proaspete, pentru ca organismul sa-si primeasca substantele nutritive de care are nevoie.

De asemenea, nu uita de proteinele usoare, consuma pesti grasi: ton, macrou, hering, somon si cereale integrale.

Gustari sanatoase

Dupa amiaza simtim ca nivelul nostru de energie scade, asa ca ne repezim în ceva dulce pentru a-l ridica un pic. Cel mai bine este sa renunti la acest obicei, si înlocuieste batonul de ciocolata cu o mâna de oleaginoase, mult mai sanatoase si pline de acizi grasi Omega 3.

Exercitii fizice usoare

Pentru a fi mereu în forma nu este nevoie sa cheltui bani multi la sala. În plus, nu ai nici timpul sa te ocupi regulat de asa ceva. Prin urmare, iata cum poti avea mult mai usor un tonus bun.

Urca pe scari ori de câte ori ai ocazia, parcheaza departe pentru a merge mai mult pâna ajungi la birou sau la magazin, mergi pe jos pâna acasa, mergi în drumetii.

 

0 Shares
You May Also Like
Ce este o ecografie abdominala?

BlogCe este o ecografie abdominala?

Scanarile cu ultrasunete care mai sunt cunoscute si ca ecografii abdominale, utilizeaza undele sonore de inalta frecventa pentru…