Orzul verde: o alta alternativa pentru cafea?

0 Shares
0
0
0

Chiar daca ai un job in care stai inchis 8 ore intr-un birou si abia ai timp sa respiri pentru ca esti solicitat din toate partile, sau daca lucrezi undeva pe teren unde trebuie sa te imparti zilnic in o suta de parti, cu siguranta ai nevoie de energie. Multa energie.

Fiecare isi ia doza de energie din ce doreste. Unii consuma cafea, altii energizante, altii mananca mult zahar, depinde de om. Dar pe termen lung fiecare dintre lucrurile precizate mai sus au anumite efecte negative.

Cafeaua pateaza albul dintilor, energizantele nu fac foarte bine inimii, zaharul ingrasa. O alternativa care poate inlocui oricare dintre cele trei lucruri precizate poate fi orzul verde. O doza de 1-2 lingurite de pulbere de orz verde pe zi ne poate da necesarul de energie de care avem nevoie.

Un lucru extrem de bun este faptul ca mai aduce si alte beneficii organismului, pe langa doza de energie. Orzul verde are vitamina B, C si E, minerale care ajuta la detoxifierea organismului, regleaza apetitul, creste imunitatea.

Un alt beneficiu al orzului verde ar fi faptul ca ajuta la relaxare adica reduce stresul, ceea ce il face si mai recomandat pentru consumul zilnic, mai ales in zilele lucratoare cand simti ca nu mai poti face fata stresului acumulat.

Orzul verde se poate consuma in mai multe feluri. Poate fi introdus in salate, in shakeuri de legume si fructe sau poate fi mancat simplu amestecat cu iaurt. Depinde de preferintele fiecaruia. Singurul lucru care trebuie retinut este ca poate fi amestecat si cu apa rece, dar nu trebuie amestecat niciodata cu apa fierbinte pentru ca isi pierde din proprietati.

Desigur ca multe persoane nu pot renunta la vechile obiceiuri, dar pot incerca o alternativa atunci cand simt ca ii acapareaza stresul, cand au nevoie de o imunitate mai ridicata cau cand pur si simplu isi doresc putina detoxifiere, mai ales cum e acum perioada de dupa sarbatori.

Pretul unei pungi de pulbere de orz este extrem de accesibil si poate fi gasit atat in magazine cat si online, iar printr-o simpla comanda poate fi livrat direct acasa ramanand doar sa fie servit in modul preferat.

0 Shares
You May Also Like
Cum alegi corect parfumurile?

BlogCum alegi corect parfumurile?

Alegerea corecta a unui parfum poate fi o experienta personala si placuta, dar poate fi si o provocare,…