Principalele tipuri de calorifere

0 Shares
0
0
0

In micile orase din tara noastra, majoritatea oamenilor inca sunt racordati la vechile termocentrale. Si asta datorita faptului ca nu toti oamenii din tara noastra isi permit sa se racordeze la gaz, chiar daca asta in timp reprezinta o solutie mult mai benefica, pentru ca stim ca facturile de gaz sunt mult mai usor de suportat de catre fiecare, fata de cele ale termocentralelor.

Dupa cum spuneam, majoritatea oamenilor din ziua de azi inca isi ocupa spatiile caselor cu calorifere de acelea vechi, care intr- adevar fac destul de multa caldura, insa asta numai atunci cand centralele termice nu se defecteaza, lucru care in ziua de azi este unul tot mai frecvent si se datoreaza in special vechimii acestora.

Pe piata din tara noastra exista insa mai multe tipuri de calorifere, pe care oamenii le pot folosi pentru a- si incalzi locuintele atunci cand iernile geroase isi fac aparitia. Printre aceste tipuri de calorifere se numara: calorifere din aluminiu, calorifere de fonta, calorifere din otel.

[adsenseyu1]

Caloriferele realizate din aluminiu prezinta un numar destul de mare in ceea ce priveste avantajele. In special acestea se bucura de un design destul de impresionant, astfel ca in timp ce va puteti incalzi locuintele cu ajutorul lor, puteti sa ii redati acesteia si un spirit destul de modern. Inca un avantaj destul de mare, in ceea ce priveste caloriferele de aluminiu, este randamentul termic foarte bun, asta insemnand ca intr- un timp destul de scurt casa dumneavoastra va fi incalzita. Mai mult decat atat, rezistenta in timp a unor calorifere din aluminiu este una destul de mare.

Despre caloriferele de fonta putem spune insa ca sunt niste radiatoare electrice demontabile. Rezistenta acestora la depunere este una destul de mare, datorita faptului ca au spatii destul de largi disponibile penrtu circulatia agentului termic.

Din acest aspect putem sa ne dam seama cu usurinta ca atunci cand folosim calorifere de fonta, nu vom fi nevoiti sa le spalam pe acestea odata la un timp foarte scurt.

[adsenseyu1]

Mai mult decat atat, caloriferele de fonta au o rezistenta destul de mare in ceea ce priveste coroziunea si sunt foarte rezistente atunci cand sunt expuse la socuri mecanice. Nu in ultimul rand, trebuie adaugat si faptul ca inertia termica a caloriferelor de fonta este una excelenta.

Atunci cand doriti sa va incalziti locuintele cu ajutorul unor calorifere din otel trebuie sa stiti ca acestea se livreaza la panou si ca sunt nedemontabile. La fel ca si celelalte tipuri de calorifere, si cele din otel se bucura de un numar destul de mare de avantaje.

In primul rand caloriferele din otel se pot gasi pe piata din tara noastra intr- o gama variata de dimensiuni, avand chiar si o durata de folosinta destul de mare. Insa avantajul cel mai de pret al acestora este reprezentat de designul unic si de faptul ca se pot intretine destul de usor.

0 Shares
You May Also Like
Cum alegi corect parfumurile?

BlogCum alegi corect parfumurile?

Alegerea corecta a unui parfum poate fi o experienta personala si placuta, dar poate fi si o provocare,…