Semintele de chia sunt aliatul tau in dieta

0 Shares
0
0
0

Semintele au fost si sunt extrem de populare in alimentatia de zi cu zi, pentru cateva motive bune – acestea sunt relativ accesibile, foarte hranitoare, au o aroma usoara, si se pot adauga in multe feluri de mancare.

In timp ce semintele de chia sunt slabe in calorii si pline de acizi grasi omega-3, continutul lor de fibre este un plus binevenit la diete, cand iti doresti sa pierzi in greutate. Poti experimenta in bucatarie si poti adauga seminte de chia la micul dejun si gustarile dintre mese.

Cand adaugi semintele de chia la dieta ta, asigura-te ca utilizezi numai seminte care au fost deja hidratate.

Nici un aliment, chiar unul plin de substante nutritive cum sunt semintele de chia, nu reprezinta solutia salvatoare sa pierzi in greutate.

Pentru a scapa de kilogramele in plus, in mod sanatos, va trebui sa urmezi un regim alimentar echilibrat, care ofera mai putine calorii decat arzi in fiecare zi – in acest fel corpul tau va incepe sa foloseasca depozitele de grasime ca o sursa de energie.

Numarul de calorii pe zi depinde de mai mul?i factori, inclusiv inaltime, greutate, compozitia corporala, nivelul de activitate, varsta si sex. Reducerea aportului de calorii cu 500 de calorii pe zi te va ajuta sa pierzi treptat si sigur cateva kilograme, ceea ce reprezinta o solutie sigura pentru pierderea in greutate.

O portie de seminte chia contine aproximativ 140 de calorii. Asta reprezinta o parte importanta din aportul zilnic de calorii, dar corpul va primi, de asemenea, o multime de elemente nutritive, deci semintele de chia constituie un supliment util pentru dieta, pentru pierdere in greutate. In plus, semintele de chia contin o cantitate semnificativa de fibre. Pur si simplu mancand mai multe fibre, avem o modalitate eficienta  de a pierde in greutate, chiar daca nu facem alte modificari drastice.

Sa incepi ziua cu o masa care contine seminte de chia te poate ajuta sa ajungi la greutatea la care visezi. Nu numai ca micul dejun are beneficii legate de controlul greutatii, dar incepand ziua cu un aliment bogat in fibre cum sunt aceste seminte de chia te-ar putea ajuta sa iti ofere o senzatie de satietate pentru mai mult timp, astfel incat vei evita gustarile pe tot parcursul diminetii.

Poti presara o lingura de seminte de chia in fulgii de ovaz sau adauga in iaurt, preparand o budinca delicioasa. Le poti adauga chair si in omleta, clatite sau paine din faina integrala.

Include semintele de chia si in dieta ta de zi cu zi. Acest super aliment te va ajuta sa ai o viata mai sanatoasa si iti va aduce numeroase beneficii, pe langa faptul ca poate fi ajutorul tau in lupta cu kilogramele in plus.

0 Shares
You May Also Like
Cum alegi corect parfumurile?

BlogCum alegi corect parfumurile?

Alegerea corecta a unui parfum poate fi o experienta personala si placuta, dar poate fi si o provocare,…