Sfaturi pentru alegerea usilor

0 Shares
0
0
0

Sfaturi pentru alegerea usilorIn orice casa o usa are un rol foarte important. Indiferent despre ce tip de usi am vorbi, ca sunt din lemn sau din PVC, de interior sau realizate pentru exterior, acestea sunt esentiale atat pentru economie cat si pentru stilul unei case. O usa de interior realizata din lemn se poate cumpara de pe TGG, o firma cu o vasta experienta in domeniul usilor.

Sunt nenumarate tipuri si modele de usi care se potrivesc fiecarui stil in parte dar inainte de a alege un model anume specialistii din domensiu ne sugereaza sa urmarim aspectele practice. Trebuie sa stim care este spatiul disponibil si de ce usa avem nevoie. In timp ce unele case au suprafete foarte mari si decoruri complicate sunt si case mai mici cu un spatiu disponibil restrans si usile trebuie sa fie alese in concordanta cu aceste aspect.

Usile culisante sunt folosite in general pentru dressinguri si dulapuri si ofera marele avantaj de a nu ocupa spatiu in momentul in care se deschid.

[adsenseyu1]

Usile glisante montate in perete sunt la mare cautare tot datorita faptului ca ajuta la economisirea spatiului dar sunt in general pentru clientii care au un buget disponibil destul de generos. Exista si varianta usilor glisante montate la vedere care pot sa fie confectionate din mai multe materiale si adaptate pentru orice tip de interior.

Usile care se pliaza sunt confectionate din mai multe panouri si se deschid sub forma de acordeon. Acest tip de usi sunt utilizate in general in spatiile mici sau in debarale unde nu este necesara izolarea.

Majoritatea caselor care se afla in cladiri ridicate inainte de perioada comunista dispuneau de usi frantuzesti care au revenit in trenduri printre iubitorii decorurilor existente in acea perioada. Aceste usi sunt facute din panouri decorative realizate din sticla sau au optiuni nelimitate. Panourile pot sa fie de diverse dimensiuni.

Pot fi mai multe panouri mici sau unul mare si alte cateva mai mici, iar sticla poate sa fie mata, sa aiba imprimate diverse texturi, poate sa fie gravata sau poate fi smaltuita. Aceste usi sunt alese in general pentru locuintele care adopta un stil de decorare vintage.

[adsenseyu1]

La celalalt pol se afla usile confectionate din sticla mata sau cu varii grade de transpatenta care se folosesc in cele mai multe cazuri pentru locuintele cu decoruri sofisticate.

In afara tarii noastre la mare cautare sunt usile de interior de hambar. Genul acesta de usi seamana cu cele utilizate in mediul rural pentru magaziile din curte.

Aceste usi au fost propuse de catre designerii pentru interioare si sunt ideale pentru camerele mari, pentru casele care sunt decorate in stil industrial sau pentru casele care au un decor rustic.

De asemenea, printre produsele mai putin  intalnite in casele din tara noastra sunt usile sectioneate pe orizontala acestea sunt genul acela de usi country in care poate sa fie deschisa doar jumatatea superioara in timp ce jumatatea inferioara poate sa ramana inchisa. Aceste usi sunt folosite mai mult in SUA pentru baruri si in casele cu decor Western. De asemenea mai sunt folosite in acele locuinte in care o astfel de functionalitate este necesara.

0 Shares
You May Also Like