Stiati ca joaca este importanta pentru cresterea si dezvoltarea copiilor?

0 Shares
0
0
0

De multe ori parintii sau ingrijitorii au impresia ca, daca un copil nu invata in mod activ sau nu este predat cadrelor didactice, atunci nu invata deloc. Dar chiar si diferite jocuri educationale reprezinta o modalitate de invatare pentru un copil. Lumea este noua pentru ei si ceva la fel de simplu ca si jocul cu o cutie de carton este inca un proces de invatare pentru ei.

In timpul jocului, copiii invata cum influenteaza lumea si imprejurimile acestora. Copiii folosesc, de asemenea, jocul ca o modalitate de a scapa de stres, atat fizic cat si emotional. Este important ca parintii si persoanele care ii ingrijesc pe cei mici sa le ofere copiilor oportunitati de a se juca.

Multi producatori de jucarii creeaza jucarii care ii vor invata pe copii competente academice specifice si chiar daca nu exista nimic daunator in aceste tipuri de jucarii, copiii trebuie, de asemenea, sa se joace cu obiecte mai simple. Jucariile mai simple incurajeaza copiii sa-si foloseasca imaginatia si sa-si imbunatateasca abilitatile de rezolvare a problemelor.

Jocul ajuta copiii sa invete, chiar daca un adult sau ingrijitor ar putea sa nu vada beneficiile invatarii unui copil mic care se joaca cu ceva la fel de plictisitor precum niste piese lego.

Copiii invata despre diferite aspecte prin joc. Ei pot invata cum sunt susceptibili sa actioneze diferite persoane in situatii specifice si cum sa se ocupe de aceste actiuni diferite. Acest lucru ii poate ajuta sa invete sa respecte diferentele. De exemplu, un adult ar putea lasa un copil sa se rasuceasca in timp ce un alt adult nu o face. Copiii vor invata ca nu toata lumea este aceeasi si vor invata sa respecte acest lucru.

Prin joc, copiii pot incepe, de asemenea, sa invete abilitatile lor speciale. Copiii vor descoperi ceea ce le place si la ce sunt buni. Nu exista o modalitate corecta de a se juca ci exista doar calea copilului. Un copil ar putea sa invete sa evite abilitatile la care nu este bun si sa-si intareasca abilitatile la care este bun.

Jocul este o parte importanta a dezvoltarii unui copil

Timpul de redare este, de asemenea, un proces de invatare pentru abilitatile de socializare. Atunci cand copiii se joaca cu altii, ei invata cum sa socializeze si ce este acceptabil sau inacceptabil. Ei invata sa impartaseasca, sa comunice si, adesea, sa-si infiinteze propriile reguli sau eticheta pentru ceea ce este acceptabil. Jocul pe care il impartit cu ceilalti este, de asemenea, o modalitate excelenta pentru copiii de a-si exercita bunele maniere.

Jocul ajuta, de asemenea, copiii sa se ocupe de propriile lor temeri. Aceasta este o forma de abilitati de rezolvare a problemelor. S-ar putea crea un scenariu care sa implice alte jucarii sau jucariile lor si apoi sa-si dea seama cum sa iasa din situatie sau cum sa isi infrunte temerile.

De exemplu, un copil caruia ii este frica sa opreasca lumina ar putea sa-si plaseze frica intr-o papusa favorita si apoi sa vorbeasca cu papusa despre motivul pentru care lumina in timpul noptii nu este un lucru de care trebuie sa ii fie frica. Un copil care prezinta acest tip de joc incearca sa-si rationalizeze si sa-si analizeze teama, dand-o altcuiva.

0 Shares
You May Also Like