Stilul perdelelor de bucatarie

0 Shares
0
0
0

Odata ce ai ales materialul si te sfatuim sa iei in calcul poliesterul sau un amestec din aceasta fibra cu altele precum bumbacul,  si de asemenea trebuie sa te opresti si sa te gandesti la stilul decorative pe care ti-l doresti pentru perdelele de bucatarie. Daca bucataria ta este complet alba, s-ar putea sa fii interesat de una dintre culorile indraznete pentru a sparge monotonia albului. Aceasta este, probabil, cea mai buna optiune.

Daca aveti o perdea finisata in imitatie de lemn sau alte culori, atunci ar fi mai bine sa pariati pe o perdea alba. Sau cu tonuri bej. Aceasta gama de culori este, de asemenea, adevarat ca ofera un sentiment mai mare de spatiu bucatariei tale. Ele sunt cele mai potrivite pentru bucatariile mici.

De asemenea, puteti combina culorile deschise cu alte elemente decorative care ofera un ton mai casual bucatariei dvs.

Nu vreti jaluzele  ?

Aceasta este o intrebare pe care multi si-o pun. Este mai bine sa puneti perdele sau sa optati pentru jaluzele? Ei bine, totul va depinde de modul in care se deschide si inchide fereastra si spatiul pe care il aveti . Desigur, jaluzelele devin din ce in ce mai importante in decorarea bucatariilor.

Mecanismele sale de pliere si desfasurare sunt foarte confortabile si economisesc mult spatiu. Jaluzelele sunt, de asemenea, realizate in principal din poliester, astfel incat acestea asigura o buna  durabilitate. Cu toate acestea, nu trebuie uitat niciodata ca este necesar sa aveti niste perdele de bucatarie frumoase. Cu siguranta se vor gasi modele pentru toate gusturile.

Alte functii ale perdelelor de bucatarie

Nici nu ar trebui sa uitam vreodata o alta functie a perdelelor de bucatarie, cum ar fi asigurarea intimitatii in casa ta, departe de ochii curiosi. Este o functie pe care ar trebui sa o cauti indiferent daca iti decorezi bucataria, sufrageria, camera principala sau camerele celor mici. De asemenea, va sfatuim sa va uitati la gradul sau de deschidere si luminozitate.

Un alt lucru de care trebuie sa tinem  cont este ca se pot gasi de asemenea perdele de bucatarie personalizate. Ce inseamna acest lucru? Ca puneti masuratorile de care aveti nevoie si se poate produce  un produs exclusiv pentru dvs. Prin urmare, nu exista riscul ca acestea sa fie mai scurte sau mai lungi. In plus, le veti obtine la preturi foarte competitive si veti vedea cum decorarea bucatariei cu perdele nu va fi deloc costisitoare.  Vezi aici mai multe modele de perdele Maradydesign.

Daca aveti intrebari despre cum sa va masurati ferestrele, puteti accesa ghiduri .

Aceasta este tot ce am vrut sa va spunem despre perdele de bucatarie. S nu uitati sa  luati in considerare in primul rand materialul cu care sunt facute. Apoi stilul decorativ.

Sa se potriveasca cu ceea ce cautati.

In cele din urma va trebui sa vedeti daca preferati perdelele sau, dimpotriva, optati pentru jaluzele. Ambele sunt solutii excelente pentru acoperirea ferestrelor dv . Alegeti in functie de culorile camerei dar si din puct de vedere estetic.

Perdelele si utilizarea lor

In Anglia, draperiile au inceput sa inlocuiasca obloanele din lemn spre sfarsitul secolului al XVI-lea. In Anglia medievala, cea mai veche forma de tratamente pentru ferestre au fost panouri de piele infiletate pe tije de fier. Acestea au fost in cele din urma inlocuite cu panouri de lana tesute. In timpul domniei Elisabetei I, au inceput sa fie importate tesaturi renascentiste italiene ornamentate, inclusiv brocarte, catifea si damasc. Aceste tesaturi ornamentate, precum si tesaturile decorate cu broderii crewel, au fost folosite in perdele in timpul perioadelor elisabetane si iacobe. Obloane din lemn masiv au fost folosite in anotimpurile reci.

In Califatul Fatimid, o perdea cunoscuta sub numele de sitr („val”) era folosita pentru a ascunde califul la inceputul unei sesiuni de audienta (majlis). Un servitor cunoscut sub numele de ???ib al-sitr (sau mu?awall? al-sitr) l-ar trage apoi inapoi pentru a dezvalui califul asezat pe tronul sau. Sahib al-sitr a fost, de asemenea, combinat cu indatoririle de camerlan, maestru de ceremonii si purtator al sabiei califului si a fost adesea ales dintre mamelucii din mediul saqaliba.

Perdelele sunt fabricate dintr-o varietate de tesaturi groase, fiecare cu un grad diferit de absorbtie a luminii si calitati de izolare termica. Pentru un control maxim al temperaturii, distanta dintre perdele si fereastra ar trebui sa fie mica, cu curent de convectie minim sub sau deasupra perdelei. Diverse structuri arhitecturale din jurul perdelei pot minimiza aceste curente de aer, dar de obicei sunt folosite doar pentru decorare si fac camerele sa se simta mai confortabile.

O perdea transparenta sau plasa este una care este confectionata din tesatura translucida, cum ar fi un voile de poliester tesut lejer, matase sau nailon din marquiseta sau ninon si dantela de bumbac etc.

Perdelele transparente permit transmiterea majoritatii luminii prin tesatura, tesatura tesaturii oferind un nivel de baza de protectie UV, pastrand in acelasi timp vizibilitate maxima spre exterior prin perdea.

Perdelele transparente sunt uneori denumite „perdele de confidentialitate” cu referire la abilitatile lor de ecranare; in timpul zilei, majoritatea tesaturilor transparente vor permite oamenilor din interiorul casei sa vada vederea exterioara, impiedicand in acelasi timp persoanele din afara casei sa vada direct in casa. Datorita tesaturii largi in tesaturi transparente, aceste tipuri de perdele ofera foarte putina izolare termica.

0 Shares
You May Also Like
Cum alegi corect parfumurile?

BlogCum alegi corect parfumurile?

Alegerea corecta a unui parfum poate fi o experienta personala si placuta, dar poate fi si o provocare,…