Inca de la introducerea lor in 1989, tratamentele de albire dentara pe baza de gutiere personalizate, aplicate noaptea in timpul somnului (tray bleaching), au capatat un interes ce a crescut exponential, fiind folosite in ziua de astazi de milioane de oameni, la nivel global. Cauti benzi Crest pentru albirea dintilor? Intra pe SmileBright.ro.
Ca rezultat al aparitiei acestor tratamente, au aparut firesc, o multime de intrebari cu privire la albirea dentara. Cele mai frecvente intrebari ar fi “care tehnologie/proces de albire dentara functioneaza cel mai bine?”, “ce riscuri presupune albirea dentara?”, “cat de des trebuie repetat tratamentul, pentru o albire consistenta?”, etc.
In ziua de astazi, aproape toate tehnicile profesionale dar si kit-urile de albire, functioneaza asa cum v-ati astepta.
Chiar daca gutierele concepute de catre medicul dentist au o concentratie de peroxid de doar 10% peroxid de carbamida (care contine de fapt doar 3% peroxid de hidrogen), benzile pentru albire avand pana la 6-10% peroxid de hidrogen, tratamentele de albire folosind aceste metode sunt foarte eficiente, in functie si de starea generala a dintilor tai si/sau problemelor care i-au afectat in trecut.
De asemenea, daca ai anumite probleme la nivelul gingiilor, trebuie sa consulti inainte medicul stomatolog, inainte de a te decide sa aplici un tratament de albire, fie el si un kit de albire la domiciliu.
Actiunile acestor tratamente, sunt aproximativ aceleasi, fiecare dintre ele actionand insa mai mult sau mai putin rapid, in functie de concentratia de peroxid si de starea de sanatate a dintilor tai.
In concluzie, multe tehnici de albire, mai ales cele profesionale, pot fi mult mai rapide decat cele pentru acasa, dar cu siguranta te vor costa mai mult.
Cei mai importanti factori in succesul albirii dentare, constau in concentratiile de peroxid folosite, dar si in timpul de expunere al agentului de albire, la nivelul dintelui. Cu cat expunerea se va face pe perioade mai lungi, cu atat efectele vor fi mai vizibile.
Exista 3 abordari fundamentale, in ceea ce priveste albirea dintilor:
1. Albirea supervizata de catre medicul stomatolog, care va concepe pentru dumneavoastra tratamente personalizate (gutiere) pe care le veti aplica pe dantura in general noaptea (in timpul somnului) sau in alta perioada a zilei, pentru reprize de 3-4 ore.
2. Albirea dintilor aplicata de catre medicul stomatolog (cu aparatura speciala pentru acest lucru), la cabinet. Acest lucru presupune 1 sau 2 sedinte (vizite) la cabinetul stomatologic, acolo unde medicul va va aplica acest tratament personalizat. Acest tratament, costa in general cel mai mult, dar este si cel mai eficient si nu trebuie repetat decat 1 data sau maxim de 2 ori pe an.
3. Albirea la domiciliu folosind kit-urile de albire existente in comert (benzi de albire, pasta de dinti special conceputa pentru albire, alti agenti de albire, etc.).
4. Aceasta este cea mai simpla metoda si in general metoda care presupune cele mai putine riscuri, concentratiile de peroxid folosite fiind unele destul de mici. In acelasi timp insa, aplicand aceste kit-uri, perioada de timp in care veti putea observa rezultatele, va fi mai mare.