Tipuri de incaltaminte pentru copii

0 Shares
0
0
0

Se poate spune ca una dintre cele mai dificile misiuni pentru un parinte este aceea de a alege incaltamintea pentru copilul sau.

Exista cateva lucruri foarte importante pe care fiecare parinte trebuie sa le ia in considerare de fiecare data atunci cand trebuie sa cumpere incaltaminte pentru copilul sau, indiferent de tipul incaltarilor.

Exista incaltaminte pentru copii specifica fiecarui anotimp, iar in urmatoarele randuri vom dezbate acest aspect.

Incaltaminte pentru primavara – vara – toamna

Balerini

Pentru fetite, balerinii reprezinta icoana clasica a unei rochii elegante, dar confortabile. Isi datoreaza succesul pentru ca au fost purtati de actrite de calibru, cum ar fi Brigittei Bardot si Audrey Hepburn, dar si Jacqueline Kennedy care si-au dorit aceste incaltari ca parte integranta a tinutelor lor.

Balerinii reprezinta un tip de incaltaminte plata, confortabila si usor de purtat, capabila sa demonstreze un anumit spirit transformist care le-a permis sa le reinventeze si sa le adapteze noilor vremuri.

Sandale

Se crede ca primele sandale au fost inventate de egipteni si, trebuie sa spunem ca, de atunci, nu au cunoscut niciodata o perioada de declin. Adorate atat de copii, cat si de juniori pentru practicarea lor si simtul placut al libertatii pe care sunt capabile sa-l dea piciorului, exista un numar infinit de tipuri de sandale.

Cei mici pur si simplu vor adora aceste incaltari care le vor permite sa aiba o anumita autonomie; fetele vor fi cucerite de aspectele stralucite, de strasurile si de toate acele aplicatii capabile sa redea o „simpla sandala” intr-o pantof elegant si feminin. Au un spirit transformist care le face potrivite pentru oras, mare, plimbare, in functie de materialul cu care sunt confectionate.

Bascheti

Mult mai mult decat „adidasi”! Acestia sunt pantofi esentiali pentru toata lumea, de la baiat la fata. Potriviti de la primii pasi, ei sunt capabili sa cuprinda, atunci cand sunt de buna calitate, tot ceea ce este necesar pentru a merge corect si a fi fericit.

Moi, confortabili si primitori, se caracterizeaza de obicei printr-o latura foarte importanta a modei, capabila sa castige simpatia atat a celor mai mici, cat si a celor juniori.

Adidasi

Adidasii sunt folositi in fiecare zi: sunt potriviti pentru oras, pentru joaca, pentru scoala, pentru excursii cu prietenii. Sunt atat de iubiti, incat exista unele tipuri de aspect mai elegante, care sunt chiar alese pentru ceremonie!

Slapi

Sunt sinonimi cu vara, piscina, marea, caldura si soarele, chiar daca juniorul adora sa ii poarte chiar si in oras pentru confortul si aspectul lor la moda.

Potriviti pentru copiii mai mari, ei lasa piciorul complet descoperit, dand un sentiment placut de libertate. Adesea caracterizati de culori vesele si vii, aspectul lor minim poate fi imbogatit pentru fete si fete prin decoratiuni precum fluturi, flori sau strasuri.

Mocasini

In imaginatia colectiva, mocasinii sunt pantofii eleganti dedicati baietilor, insa in timpurile recente exista si versiuni de mocasini care se regasesc in garderobele femeilor. Avand un aspect clasic si potrivire confortabila, sunt pantofii passepartout pentru toate anotimpurile anului.

Realizati fie din piele, panza sau nubuc, ei pot fi infrumusetati cu sireturi sau ciucuri. Mocasinii pentru copii sunt caracterizati de un astfel de confort si moale, incat ii vor face placuti de purtat chiar si in viata de zi cu zi.

Asadar, dupa cum se poate vedea, acestea sunt tipurile de incaltari potrivite pentru primavara, vara si toamna. In ceea ce priveste incaltarile specifice sezonului de iarna, acestea sunt ghetele, cizmele sau bocancii.

Cele mai multe persoane isi indreapta atentia spre ghete odata cu venirea sezonului rece. In comparatie cu celelalte tipuri de incaltari despre care am discutat pana acum si care sunt potrivite pentru sezonul cald (primavara – vara – toamna), o pereche de ghete este imblanita, astfel incat picioarele sa nu simta frigul.

Parintii care trebuie sa aleaga ghete pentru copilasii lor, trebuie sa tina cont de cateva detalii foarte importante.

Talpa acestora este foarte important sa fie antiaderenta si sa fie realizata dintr-un material cauciucat si elastic. De-asemenea, ghetele trebuie sa fie cat mai bine imblanite, iar cusaturile lor trebuie sa fie verificate cu atentie.

Un alt tip de incaltaminte specific pentru sezonul de iarna sunt cizmele. Cizmele reprezinta alegerea calda, confortabila si la moda pentru copii si adolescenti in toamna si iarna. Caracterizate printr-o manevrabilitate practica, ajung deasupra gleznei, asigurand o protectie excelenta impotriva temperaturilor scazute.

Le puteti gasi captusite in blana, cu sireturi sau cu benzi elastice laterale, dar si cu inchidere cu fermoar. Aceste incaltari sunt potrivite pentru cei care prefera confortul maxim.

Asadar, acestea sunt tipurile de incaltaminte spre care parintii isi pot indrepta atentia pentru a le cumpara copiilor lor, in functie de sezon.

Parintii aleg aceste incaltari in functie de calitatea materialelor, in functie de tipul de talpa pe care il au incaltarile (talpa flexibila sau rigida), si nu in ultimul rand, in functie de pretul acestora.

0 Shares
You May Also Like
Istoria rochiilor

BlogIstoria rochiilor

O rochie este o piesa de imbracaminte purtata in mod traditional de femei sau fete, fiind alcatuita dintr-o…