Tipuri de scaun auto pentru copii

0 Shares
0
0
0

A sosit evenimentul mult asteptat iar familia dvs. s-a marit? In aceste conditii, cu siguranta trebuie sa va asigurati de faptul ca alegeti un scaun auto potrivit pentru bebelusul dvs. In randurile care urmeaza aveti posibilitatea de a descoperi unele dintre cele mai importante detalii care va pot ajuta sa faceti alegerea potrivita.

Tipurile de scaune auto

Inainte de a incepe sa faceti cumparaturi de pe BabyMatters.ro, este util sa intelegeti diferitele tipuri de scaune auto de pe piata. Scaunele auto se impart in patru tipuri de baza: scaune auto pentru bebelusi, scaune auto convertibile, scaune auto 3-in-1 si scaune elevatoare.

Scaune auto pentru bebelusi

Concepute pentru nou-nascuti si bebelusi de pana la 30 de kilograme, scaunele auto pentru bebelusi ofera confort si securitate si sunt orientate spre spate pentru copiii mai mici.

Scaune auto convertibile

Aceste scaune auto pot creste odata cu copilul dumneavoastra. Spre deosebire de scaunele auto pentru bebelusi, care de obicei depasesc aproximativ 30 de kilograme, un  scaun auto convertibil poate fi instalat orientat pe spate pentru un nou-nascut, apoi transformat intr-un scaun auto orientat spre inainte pentru un copil mic.

Scaune auto 3-in-1

Pentru o longevitate si mai mare, ati putea lua in considerare un scaun auto 3-in-1, care creste odata cu copilul, de obicei pana in jurul varstei de 4 ani.

Scaune de inaltare

Odata ce copilul dvs. are varsta de 4 ani, va folosi un scaun de inaltare cu centura de siguranta.

Asigurati-va ca cititi cu atentie manualul scaunului auto, luand in considerare in special limitele oficiale de inaltime si greutate pentru scaunul dvs., precum si alte cerinte de siguranta. Urmati instructiunile de instalare exact asa cum se arata in manual.

Cum se alege un scaun auto

Toate scaunele auto vandute astazi indeplinesc standardele de siguranta de baza – ceea ce ar trebui sa insemne automat faptul ca achizitia scaunelor ar fi o misiune simpla, nu-i asa? Ei bine aproape.

De asemenea, veti dori sa luati in considerare factori precum bugetul dvs., stilul dvs. de viata, planurile de familie si chiar dimensiunea masinii, iar aici lucrurile se complica. Raspunsurile dvs. la urmatoarele intrebari ar trebui sa contribuie la simplificarea deciziei.

Cat timp intentionati sa folositi scaunul auto?

Din punct de vedere al sigurantei, cel mai inteligent pariu este sa folositi un scaun orientat spre spate cat mai mult posibil. Dar daca spatiul si bugetul sunt preocupari, poate fi intelept sa investisti intr-un scaun convertibil pentru utilizare pe termen lung.

Cat de mult spatiu aveti in masina?

Unele scaune auto sunt mult mai mari decat altele – si daca conduceti un vehicul mai mic, acestea pot fi foarte stranse. Masurati-va spatiul (si luati in considerare ceilalti pasageri) inainte de a cumpara, astfel incat sa stiti ca aveti suficient spatiu pentru un scaun auto si bebelus care sa se potriveasca confortabil.

Ai nevoie de mai multe scaune auto?

Daca dvs. si partenerul dvs. conduceti vehicule separate, puteti presupune ca aveti nevoie de un scaun auto pentru fiecare vehicul. Dar daca programele si coordonarea va permit acest lucru, puteti cumpara un scaun auto care poate fi mutat intre masini, dupa cum este necesar.

Daca mergeti pe aceasta idee, cautati un scaun usor de instalat si dezinstalat si relativ usor, astfel incat sa le puteti muta repede si usor dintr-o masina in alta. Daca incepeti cu un scaun auto pentru bebelusi orientat spre spate care se fixeaza intr-o baza, o alta optiune poate fi cumpararea unei baze suplimentare in favoarea investitiei intr-un scaun suplimentar.

Cat de portabil trebuie sa fie scaunul auto?

Unii parinti vor instala scaunul auto si il vor lasa pe loc pana cand micutul lor il va folosi. Dar este posibil sa aveti nevoie de o optiune mai mobila daca intentionati sa utilizati acelasi scaun in mai multe vehicule sau daca doriti optiunea de a transporta copilul pe scaunul auto – sau de a fixa scaunul auto intr-un carucior compatibil.

Daca intentionati sa va transportati mult scaunul auto, cautati o optiune cu un maner proiectat ergonomic si o amprenta mai mica si mai usoara: scaunele pot cantari de la 10 la 20 si pana la 30 de kilograme, si aici nu conteaza greutatea bebelusului!

Este importanta compatibilitatea caruciorului?

Daca va deplasati mult, este posibil sa aveti nevoie de un scaun auto usor de fixat intr-un carucior. O optiune este sa investiti intr-un sistem de calatorie cu un scaun auto pentru bebelusi, apoi sa treceti in cele din urma la un scaun convertibil.

Majoritatea sistemelor de calatorie constau in carucior si un scaun auto usor de atasat, fie cu un adaptor, fie cu o conexiune simpla cu un singur click, si pot oferi o reducere de pret, deoarece le cumparati pe amandoua impreuna.

O alta optiune: un cadru de carucior care se poate fixa si merge – in esenta, un set de roti pentru un scaun auto orientat spre spate. Acestea tind sa fie mai ieftine si mai mici, dar amintiti-va, bebelusul va avea rapid nevoie de un alt scaun auto.

0 Shares
You May Also Like
Cum alegi corect parfumurile?

BlogCum alegi corect parfumurile?

Alegerea corecta a unui parfum poate fi o experienta personala si placuta, dar poate fi si o provocare,…