Tipuri de termostate pentru centrala

0 Shares
0
0
0

Termostatele sunt creierul sistemului HVAC. Acestea faciliteaza incalzirea si racirea, astfel incat temperatura din casa dvs. este acolo unde doriti sa fie.

Cum functioneaza?

Cand setati temperatura dorita pe termostat, trimite semnale sistemului dumneavoastra de climatizare. Sistemul dvs. HVAC produce apoi rafale de aer cald sau rece pentru a mentine temperatura setata pe termostat.

Ce este diferenta dintre On si Auto medie Setari?

Aceste setari controleaza ventilatorul unitatii dvs. HVAC. Cand este setat pe Pornit , ventilatorul sufla continuu. Cand este setat pe Auto, ventilatorul sufla doar pentru a circula aer cald sau rece. Setarea Auto este mai frecvent utilizata, deoarece consuma mai putina energie electrica. Setarea On este populara in gospodariile cu clima umeda, deoarece disueaza cresterea mucegaiului.

Ce tipuri de termostate exista?

Exista trei tipuri de baza: termostat clasic, termostat programabil si termostat inteligent. Vom discuta despre acestea in randurile urmatoare.

Ce sunt termostatele clasice?

Termostatele neprogramabile sunt clasice, accesibile si ieftine. Sansele sunt ca ai crescut cu unul in casa ta. Interfata lor simpla, usor de utilizat face ca incalzirea si racirea locuintei dvs. sa fie o briza. Cu toate acestea, au cateva dezavantaje. Va trebui sa efectuati toate ajustarile manual daca detineti un termostat clasic pentru centrala.

De asemenea, facem precizarea ca aceste termostate clasice pentru centrala sunt cele mai putin eficiente dintre cele trei modele. Un astfel de termostat neprogramabil cu fir este modelul RT310, pe care il puteti alege de la Salus Controls.

Ce sunt termostatele programabile?

Termostatele programabile sunt perfecte pentru gospodaria celor care lucreaza. Daca casa dvs. este goala timp indelungat in timpul zilei, nu exista niciun motiv sa lasati centrala sau aparatul de aer conditionat sa functioneze. Termostatele programabile va ofera optiuni Home and Away.

Sunt o optiune mai eficienta, ceea ce inseamna ca veti plati considerabil mai putin din factura de energie. Pe partea de rabat, necesita o investitie initiala mai mare decat termostatele traditionale. De asemenea, mecanismul de pornire si oprire poate fi mai greu pentru echipamentul dvs. Un termostat programabil pe care il puteti alege de la Salus Controls este modelul RT510.

Ce sunt termostate inteligente?

Termostatele inteligente sunt optiunea cea mai futurista. Aceste dispozitive pot fi controlate de la distanta pe computer, tableta si / sau smartphone. Datorita designului lor inteligent, un termostat inteligent va poate urmari obiceiurile de viata si se poate regla dupa un timp.

De asemenea, va puteti monitoriza consumul de energie pe dispozitivele mobile. Datorita tehnologiei avansate, aceasta optiune este cea mai scumpa dintre cele trei. Puteti opta de exemplu pentru un termostat IT500 inteligent, de la Salus Controls.

Acestea sunt asadar cele trei tipuri de termostate pentru centrala, iar dvs. in functie de preferinte, si fireste, in functie de posibilitatile financiare, va puteti indrepta atentia spre un anumit tip de termostat pentru centrala. Cele mai atractive din punct de vedere financiar sunt cele clasice, in timp ce termostatele inteligente au preturi mai mari, insa cu siguranta isi merita banii.

Indiferent de tipul de termostat pe care il doriti, puteti sa va indreptati atentia spre Salus Controls, pentru a va alege termostatul.

0 Shares
You May Also Like
Cum alegi corect parfumurile?

BlogCum alegi corect parfumurile?

Alegerea corecta a unui parfum poate fi o experienta personala si placuta, dar poate fi si o provocare,…