Tot ce trebuie sa stiti despre albirea dentara

0 Shares
0
0
0

Dintii albi stralucitori sunt conditiile cele mai importante pentru un zambet atractiv. Albirea profesionala a dintilor poate ajuta toata lumea sa zambeasca din nou. Dintii albi bine ingrijite sunt o caracteristica fizica care este asociata cu tineretea si sanatatea. Dar foarte putini oameni se pot bucura in mod natural de dinti albi stralucitori, asa cum se poate vedea in reclame in fiecare zi.

Dintii se intuneca odata cu inaintarea varstei, alimentele de lux, cum ar fi ceaiul, cafeaua, tigarile sau vinul rosu contribuie la randul lor, la ingalbenirea sau decolorarea dintilor. Din fericire, exista o modalitate sigura si eficienta de a albi dintii decolorati si galbeni.

Cu un tratament de albire a dintilor la stomatolog, dintii sunt reveniti la culoarea lor originala, fara a provoca deteriorarea smaltului. Numeroase produse de pe rafturile departamentelor de ingrijiri stomatologice din farmacii si supermarketuri spun despre cat de populari sunt dintii albi.

In acelasi timp, realitatea este departe de idealul care este exemplificat in publicitate in fiecare zi. Consumul zilnic de cafea sau tigari are un impact vizibil asupra culorii dintilor nostri. In acelasi timp, se suspecteaza ca aditivii care sunt continuti in alimente ne fac dintii galbeni.

In cel mai bun caz, aceste decolorari pot fi corectate cu usurinta doar cu agenti de albire a dintilor fara tratament profesional de albire a dintilor, dar in cel mai rau caz, produsele scumpe sunt ineficiente. Un tratament profesionist de albire a dintilor la dentist poate, pe de alta parte, sa ajute la luminarea permanenta a culorii dintilor cu cateva nuante, si sa va ajute sa obtineti un zambet radiant pe buze.

Cine poate fi supus unui tratament de albire a dintilor?

In general, tratamentele de albire a dintilor efectuate profesional sunt cu risc redus si bland. De aceea, ele pot fi recomandate oricui doreste dinti mai albi aproape fara restrictii. Inainte de albirea efectiva a dintilor, cu toate acestea, ar trebui sa existe intotdeauna o examinare minutioasa a dentitiei.

Pe de o parte, bolile dintilor, cum ar fi cariile, trebuie tratate mai intai, iar pe de alta parte, curatarea profesionala a dintilor poate deja obtine un rezultat bun. Chiar si in cazul protezelor existente sau planificate (de exemplu, implanturi dentare), este necesar ca pacientul sa fie informat despre consecintele albirii dintilor, deoarece culoarea implanturilor sau structurilor ceramice nu se schimba din cauza albirii dintilor, iar acestea ar trebui sa fie ajustate.

De ce isi fac aparitia petele pe suprafata dintilor?

Faptul ca dintii nostri si-au pierdut albul initial de-a lungul anilor se datoreaza atat factorilor interni cat si externi. Odata cu cresterea varstei, dintii devin mai intunecati, deoarece produsele de descompunere metabolica sunt depozitate in structura dintelui. Exista de asemenea, decolorarea din cauza alimentelor, in special in cazul celor care consuma ceai, cafea si vin rosu; care sunt savurate in mod regulat, ceea ce duce la modificari vizibile ale culorii dintilor.

Dintii fumatorilor sunt de-asemenea patati, iar acest lucru este foarte vizibil. In plus, medicamente precum antibioticele, boli ale dintilor sau malnutritie, pot fi factori care duc la decolorarea dintilor.

Decolorarea dintilor difera de depunerile goale, prin faptul ca acesta din urma poate fi indepartat mecanic, de exemplu ca parte a curatarii profesionale a dintilor, in timp ce prima problema este cauzata de depozitarea permanenta a colorantilor in substanta dintilor sub suprafata dintelui.

Unde se poate efectua albirea dintilor?

Exista persoane care in ceea ce priveste albirea dintilor, aleg sa foloseasca acasa diferite trucuri, despre care circula informatii in mediul online, ca ar fi deosebit de eficiente in ceea ce priveste albirea dentara. Este posibil ca acesta sa functioneze, insa in mod evident, rezultatele vor fi de scurta durata.

Alte persoane care isi doresc ca dintii lor sa devina mai albi, aleg sa foloseasca diferite produse de albire a dintilor, pe care le pot cumpara de exemplu de la farmacie, sau de la supermarket, ori de la magazinele online care comercializeaza asemenea produse. Si referitor la acest tip de produse pentru albirea dentara, trebuie precizat ca unele pot fi eficiente, in timp ce altele nu sunt eficiente. Oricum rezultatele acestora nu vor fi de durata.

Cea mai eficienta solutie de albire dentara pentru persoanele care isi doresc sa obtina dintii albi si stralucitori, consta in aplicarea unui tratament profesional de albire a dintilor, in cadrul unui cabinet stomatologic, iar cei interesati, pot accesa https://www.mydental.clinic/estetica-dentara-si-albire-dinti/, pentru a lua legatura cu specialistii.

Riscurile care apar datorita procedurii de albire a dintilor

Albirea dintilor creste adesea sensibilitatea dintilor, in special in cazul dintilor sensibili acest efect secundar apare mai des. In majoritatea cazurilor, hipersensibilitatea dintilor scade automat in cateva zile. De obicei, nu exista o deteriorare permanenta a dintilor si a smaltului dintilor, deoarece smaltul dintilor este facut mai rezistent cu fluorarea ulterioara.

Iritarea membranei mucoase la nivelul gatului si a gatului si a stomacului poate aparea daca gelul de albire este inghitit accidental, dar acest risc poate fi redus in mod semnificativ prin dozarea precisa a substantei sau albirea in practica dentara.

 

0 Shares
You May Also Like
Cum alegi corect parfumurile?

BlogCum alegi corect parfumurile?

Alegerea corecta a unui parfum poate fi o experienta personala si placuta, dar poate fi si o provocare,…