Turmericul – condimentul care topeste grasimea corporala

0 Shares
0
0
0

Turmericul – condimentul care topeste grasimea corporala Pe langa faptul ca se bucura de o mare atentie, fiind considerat o veritabila fantana a tineretii, aliat impotriva cancerului si remediu impotriva fibromialgiei, turmericul s-a dovedit, de asemenea, a fi un formidabil aliment care ajuta la pierderea in greutate.

Atenuarea inflamatiei este doar un beneficiu al acestei plante minune. Curcuminul diminueaza rezistenta la insulina si echilibreaza nivelurile de glucoza din sange, in timp ce previne raspandirea tesutului gras – furnizand un instrument puternic in lupta cu lipomul (bula de grasime).

Un pion principal in culturile asiatice timp de secole, turmericul este un supliment sigur, aromat si plin de nutrienti, ideal pentru orice dieta sau plan de pierdere in greutate.

Curcuminul, aliatul impotriva grasimii

[adsenseyu1]

O cercetare efectuata la Universitatea Tufts din Boston a descoperit abilitatea curcuminei (ingredientul activ din turmeric) de a reduce cresterea in greutate si grasimea corporala totala la soarecii care au consumat compusul. Optsprezece soareci au fost impartiti in trei grupuri, fiind hraniti fie cu o dieta cu un continut scazut de grasime, fie cu o dieta cu un continut ridicat de grasime sau fie cu o dieta constand in combinatia curcuminei cu un continut ridicat de grasimi.

La sfarsitul studiului, au fost masurate greutatea corporala a soarecilor, precum si depunerea de grasime. Pentru cei care ingerat dieta pe baza de curcumina, atat grasimea corporala totala cat si cresterea in greutate au fost reduse – chiar daca aportul alimentar nu a fost restrictionat. Glucoza din sange, colesterolul, acizii grasi, trigliceridele si grasimea ficatului erau, de asemenea, scazute.

Un alt studiu, efectuat la Universitatea de Medicina  Xi’an Jiaotong, din China, a constatat ca aportul de turmeric este benefic pentru pierderea in greutate. Conform unei declaratii facute de Anthony Gucciardi, de la Natural Society:

“… Consumul de curcumina a scazut, in mod direct, nivelul de rezistenta la insulina si leptina -. Doi factori puternic legati de acumularea grasimii. In incheierea cercetarii, autorii studiului au afirmat:

[adsenseyu1]

“Prin diminuarea sedimentului de grasime, relaxand randamentul limfatic si infranand apoptoza celulelor beta, curcumina poate reduce semnificativ nivelul de rezistenta la insulina si rezistenta la leptina, cauzat de dieta bogata in grasimi.”

Rezultate similare au fost observate la Centrul de Diabet Naomi Berrie – Universitatea din Columbia. Dr. Drew Tortoriello, M.D, endocrinolog si om de stiinta, a constatat ca “soarecii obezi hraniti cu turmeric au prezentat o reducere semnificativa a inflamatiei in tesutul adipos si ficat, dupa administrarea de curcumin.

Ingredientul antiinflamator si antioxidant din turmeric diminueaza rezistenta la insulina si previne diabetul de tip 2, amortizand raspunsul inflamator provocat de obezitate”.

Din fericire, cercetatorii cred ca aceste rezultate pot fi aplicate si la oameni. Cu o asemenea abundenta de beneficii sanatoase, tot ce aveti de “pierdut” bucurandu-va de aceasta planta minunata este excesul de greutate!

0 Shares
You May Also Like
Cum alegi corect parfumurile?

BlogCum alegi corect parfumurile?

Alegerea corecta a unui parfum poate fi o experienta personala si placuta, dar poate fi si o provocare,…