Ulysse Nardin Maring Chronograf – elevetianul pur sange

0 Shares
0
0
0

In acest an la Baselworld 2015, Ulysse Nardin a prezentat ceasul Marine Chronograph Annual Calendar, cu numarul de referinta 1533-150 (cel din otel) si respectiv 1532-150 (din aur de 18k), ceasuri ce prezinta noul mecanism UN-153.

Cumpar ceasuri de marca, de la Casa-Amanet.com!

Acesta este un nou ceas de tip annual-calendar, intre atat de multe, dar credem ca fanii brandului, se vor bucura de look-ul rafinat al acestui ceas, de calitatea impresionanta si de integrarea foarte buna a sistemului de calendar.

Ceasul, cu o frumoasa tema marina (albastra) denota simplitate si eleganta si reprezinta un progres, daca ne uitam la modelul mai vechi – Nardin Marine Chronometer, ce a fost lansat in 2012.

De fapt, acel model a fost urmat imediat de noul mecanism UN-150 automatic chronograph, mecanism ce a fost introdus si pe Nardin Marine Chronograph (ceasul prezentat in acest articol). Echipa de la aBlogtoWatch, a fost impresionata de cadranul perfect si de design-ul foarte “curat” al lui Ulysse Nardin Marine Chronograph dar si mai important, de “arhitectura” ceasului, care nu este apreciata la justa valoare, de catre entuziasti.

[adsenseyu1]

Ulysse Nardin Marine Chronograph Annual Calendar are o carcasa din otel inoxidabil de 43 mm, dar poate fi achizitionat si in varianta din aur de 18k, cu margini rafinate, o emblema a acestei colectii de ceasuri, ce dateaza inca din perioada in care brand-ul construia ceasuri pentru marina.

Acest artificiu de design da ceasului un look de “moneda”, mai ales spre varfuri. Otelul, functioneaza cel mai bine aici, iar in contrast cu dial-ul (cadranul) cu tenta albastra, iese foarte bine in evidenta.

Culorile cadranului (atat ivory white cat si albastrul) sunt disponibile si pe varianta de otel inoxidabil dar si pe cea din aur. Mai mult decat atat, versiunile din otel sunt disponibile cu o curea tot din otel care se potriveste perfect, dar puteti opta si pentru curele din piele, cauciuc sau imitatii ale acestora.

In acest caz, adevaratul castigator din toata seria, este Ulysse Nardin Marine Chronograph Annual, cu al sau cadran navy blue, cu cifre romane. In opinia testerilor, alegerea cifrelor romane, este cea mai fericita in acest caz, deoarece da un look clasic ceasului, un look care se potriveste cel mai bine cu celelalte parti ale design-ului si cu materialele din care este construit. Indicatorul de luna (cu accente de rosu) si anul “1846” adauga o mica variatie in paleta de culori si scot in evidenta ceasul acolo unde este afisat in medii mono-cromatice.

[adsenseyu1]

Nu putem decat sa apreciem atunci cand producatorii folosesc aceste mici accente sau artificii de design, pentru a atrage privirile si pentru a face ceasurile mai atractive din punct de vedere estetic. Stilul acestui ceas este unul foarte elegant dar in acelasi timp sugereaza siguranta, spirit practic si precizie.

Am spune ca este un mix de succes! Desigur, poate ca nu se potriveste purtarea acestui ceas in combinatie cu un simplu tricou, dar daca totusi alegi sa-l porti asa, nu contrasteaza intr-un mod neaparat neplacut.

Daca vei alege acest ceas, vei avea ceva pe care nu vei vrea sa-l pui deoparte niciodata, nici macar atunci cand esti imbracat de casa.

0 Shares
You May Also Like
Cum alegi corect parfumurile?

BlogCum alegi corect parfumurile?

Alegerea corecta a unui parfum poate fi o experienta personala si placuta, dar poate fi si o provocare,…