Unelte necesare pentru web design

0 Shares
0
0
0

In cazul in care intentionezi sa te inscrii la un curs web design pentru a putea profesa in acest domeniu de activitate, trebuie sa stii inca de la inceput ca lumea web designului se schimba foarte des, asa ca pentru a face fata cerintelor trebuie sa te stii adapta.

Mai exact, pentru ca lumea web designului se schimba, trebuie sa stii sa folosesti cele mai noi unelte pentru web design, si trebuie deasemenea sa urmezi trendurile. In ceea ce priveste firmele de web design, trebuie precizat ca acestea trebuie sa fie tot timpul la curent cu ceea ce se intampla in mediul online.

Ei bine, in cele ce urmeaza vei putea sa descoperi cateva unelte pe care le foloseste un web designer, si vei putea avla cateva detali idespre acestea.

DotColors este un program minunat capabil sa extraga culoarea din CSS, JavaScript si HTML, pe baza codului de culoare.

Acest instrument nu este greu de folosit, astfel ca trebuie doar sa copiezi codul de culoare, iar el iti va oferi o lista ordonata cu rezultatele, si iti va arata culoarea pe care o cauti, dar si alte variatii care se potrivesc cu aceasta, iar astfel munca ta va fi usurata in ceea ce priveste crearea unui layout grafic, pentru ca vei alege mai usor culorile potrivite.

Duet este un alt instrument necesar in web design, iar acesta este extra display-ul tau in momentul in care ai nevoie de el. Acest instrument te lasa sa vezi in timp real modificarile de pe site, fara a mai comuta de la o fereastra la alta, asa ca trebuie sa folosesti doar cu un 30 pin cable un dispozitiv conectat la laptopul tau, iar astfel vei avea acces la doua ecrane.

Duotone Effect Generator reprezinta ul alt instrument necesar in web design, care dupa cum si denumirea sa o arata, te ajuta sa realizezi imagini in duotone. Trebuie doar sa alegi imaginea, sa aplici layout-ul peste si vei obtine o imagine perfecta pentru un slider. Un asemenea instrument iti este util atunci cand vrei sa obtii scheme de culori fara a mai fi nevoie sa folosesti Photoshop-ul.

Practicand web designul vei avea nevoie si de instrumente pentru Project management, iar aici trebuie sa amintim instrumente precum Monday, care este cea mai eficienta pentru administrarea task-urilor si pentru comunicarea integrata cu clientii.

Prompts este un alt program de care ai nevoie cand practici web designul pentru ca acesta poate fi programat sa raspunda automat la intrebari.

Pentru web design sunt necesare si instrumente pentru managerii de continut, iar aici amintim Findshot, care reprezinta colectia gratuita de poze care pot fi folosite pentru articole de blog sau continut de site.

Pentru echipa de programare putem aminti instrumente precum Trueface de exemplu, care integreaza recunoasterea faciala pentru orice aplicatie mobila, sau putem aminti aplicatii precum Lobe sau Fonts.LOL.

Asadar, acestea sunt cateva dintre instrumentele pe care trebuie sa le cunosti daca vei dori sa ai o cariera de succes in domeniul web designului.

0 Shares
You May Also Like