Ventuzoterapia- Diagnosticare si interpretare

0 Shares
0
0
0

Ventuzoterapia este o tehnica straveche folosita inca de acum cateva mii de ani in medicina chineza. Desigur, ea a fost preluata si de catre medici celebri din Egiptul Antic sau Grecia antica, precum Galen si Hipocrate, care, mai mult decat atat, ii incurajau pe toti medicii din lume sa nu se dea la o parte in folosirea acestei metode, pentru ca ea este benefica pentru tratarea multor afectiuni.

Specialistii din ziua de azi spun ca terapia cu ventuze pentru masaj nu numai ca are un efect terapeutic benefic in ceea ce priveste o multime de patologii, ci mai mult decat atat, o considera pe aceasta, ca pe o forma de diagnostic in ceea ce priveste starea de sanatate a intregului organism. Asa ca, haideti sa vedem cum interpreteaza specialistii de la Cosmetice-Bio tratamentul cu ventuze pentru masaj.

Ventuze masaj – Simptome si Afectiuni

[adsenseyu1]

Daca dupa aplicarea unor ventuze pentru masaj, pielea din interiorul acestora devine de culoare violet inchis, atunci este vorba despre insuficienta alimentarii sanguine si staza sanguina. In cazul in care petele din interior prezinta culoarea violet, atunci este vorba despre o staza sangvina si despre o raceala care se extinde.

Daca petele din interiorul unei ventuze pentru masaj sunt de culoare violet si au o dimensiune mica, iar intensitatea coloristica a acestora este dfierita, atunci este vorba despre o stagnare sanguine si energetica si la fel, despre staza sangvina. Atunci cand pata produsa are culoarea rosu aprins, asta semnifica un exces de caldura, adica temperatura in corp si stare de slabiciune a pacientului.

Cand pata de sub ventuza are culoarea rosu inchis, asta semnifica o temperatura foarte mare a corpului si un exces de yang in organism.

Atunci cand zona de sub ventuza pentru masaj este una ridata, increzita sau daca prezinta mancarimi, inseamna ca este vorba despre un exces de vant sau un sindrom de vant patogen. In caz contrar, daca zona din interiorul ventuzei este de culoare alb cenusiu, atunci este vorba despre un deficit de Qi, adica un exces de frig intern sau de umezeala.

[adsenseyu1]

Trebuie stiut si faptul ca, atunci cand in interiorul ventuzei sa formeaza picaturi de apa sau ventuza transpira pe interior, asta inseamna ca in acel loc al corpului exista un exces de umiditate. Daca in interiorul ventuzei apare un fel de spuma, asta reprezinta ca in organism exista un exces de apa patogena sau o umezeala ridicata, iar daca in interiorul spumei exista urme de sange, atunci inseamna ca exista si temperatura toxinelor.

Cele prezentate mai sus semnifica un mod de diagnosticare si interpretare, in ceea ce priveste tratamentul realizat cu ventuze pentru masaj. Oricine cunoaste toate aceste interpretari, poate efectua cu mai multa usurinta un masaj realizat cu ajutorul unor ventuze care pot fi achizitionate usor de la magazinul http://cosmetice-bio.net/produs/set-ventuze-masaj-anticelulitic-din-silicon/.

0 Shares
You May Also Like
Cum alegi corect parfumurile?

BlogCum alegi corect parfumurile?

Alegerea corecta a unui parfum poate fi o experienta personala si placuta, dar poate fi si o provocare,…