World Green Car of the Year

0 Shares
0
0
0

World Green Car of the Year In cadrul salonului auto de la New York, pe langa desemnarea premiului World Car of the Year 2013, titlu adjudecat de catre Volkswagen Golf seria VII, a mai avut loc o decernare de premiu, poate la fel de importanta ca si cea precedent mentionata.

Masina desemnata ca fiind castigatoare a titlului “Masina Verde” a anului 2013 esteun model al celor de la Tesla Motors si anume Tesla Model S, devansand in clasament modele precum Renault Zoe si Volvo V60 Plug.

Modelul castigator surprinde anul acesta, poate tocmai datorita faptului ca este un model in intregime electric, fara a avea un renume  anterior de-a lungul anilor. Insa, datorita calificativelor obtinute, te indeamna parca sa o echipezi cu un set de anvelope de iarna si sa o testezi pe drumuri de munte spre a vedea cata dreptate au avut in privinta ei evaluatorii ce au facut parte din juriu.
[adsenseyu1]

Calificativele acordate masinii sunt foarte bune, unii considerand chiar ca este cea mai buna masina fabricata vreodata, facand fata atat testelor de rulare in conditii de trafic uscat, cat si in cazul rularii pe zapada, in urma echiparii modelului cu anvelope de iarna speciale. Avand la baza o baterie litiu-ion, aceasta pare a fi una dintre cele mai eficiente modele electrice de pe piata la momentul actual. Bateria se incarca la 6 ore si ofera performante demne de o masina sport, chiar si in conditiile in care alimentarea este numai pe baza electrica.

Noul model al celor de la Tesla Motors este un sedan electric cu patru usi, dotat cu un panou touchscreen care arata toate comenzile si informatiile vitale privitoare la masina, de la sistemul de navigatie GPS pana la ajustarea suspensiei. Tesla Model S  realizeaza acceleratia de la 0 la 100 km in nu mai putin de 4,2 secunde, iar viteza maxima a autovehiculului este de aproximativ 210 kilometri pe ora.

Modul de propulsie electric asigura o putere maxima de aproximativ 416 cai putere si o autonomie de 426 km. Ca pret, un astfel de model electric pleaca de la suma de 69.000 euro, in conditiile in care preturile oferite de concurenta (Audi A8, BMW seria 7) pleaca de la sume peste 72.000 euro. Asadar Masina verde a anului 2013-  Tesla Model S castiga teren atat datorita caracteristicilor inovatoare, cat si din punct de vedere pecuniar.

Pentru ca reprezinta o inovatie in domeniu, fiind prima masina integral electrica in conditiile in care resursele globale de combustibil nu prezinta o garantie pe termen nelimitat, Tesla Model S a obtinut un loc aparte ca prezentare in cadrul unui documentar difuzat de catre National Geografic in cadrul emisiunii numite “Supermasini”.

A fost prezentat procesul de fabricatie al unui astfel de model, certificand inca o data importanta unei asemenea de masini, spulberand indoielile celor care nu au fost convinsi de modul de acordare al calificativelor publicatiei “Consumer Reports” (unde a obtinut  99 de puncte din maximul de 100), sau de modul de acordare al titlului “World Green Car of the Year” in anul 2013 la salonul auto de la New York.

[adsenseyu1]

Modelul este disponibil deja pe piata din SUA inca din vara anului trecut si urmeaza sa ajunga in curand si la noi. Pentru ca vor fi cu siguranta nenumarati curiosi gata sa il puna la incercare, modelul constructorului californian isi va gasi cu siguranta anvelopele potrivite si in Romania, specialistii de la Anvelomag.ro fiind mereu la curent cu noutatile in domeniul auto, astfel incat fiecare automobil, oricat de nou sa isi gaseasca anvelopele potrivite.

Noi stiti auto  :

1. F1 – Marele Premiu al Principatului Monaco: Calificari
2. Cum arata programul Rabla în 2013
3. Noua Dacia Logan MCV va fi lansata in Romania pe 28 mai
4. Germania isi mentine prognoza de vanz?ri pentru masinile electrice, dar realitatea contrazice asteptarile

0 Shares
You May Also Like
Cum alegi corect parfumurile?

BlogCum alegi corect parfumurile?

Alegerea corecta a unui parfum poate fi o experienta personala si placuta, dar poate fi si o provocare,…