5 Avantaje stiintifice ale grapefruitului

0 Shares
0
0
0

Grapefruitul este un fruct citric tropical cunoscut pentru gustul sau dulce si oarecum acru. Este bogat in nutrienti, antioxidanti si fibre, ceea ce il face unul dintre cele mai sanatoase fructe citrice pe care le puteti manca. Cercetarile arata ca poate avea anumite beneficii puternice pentru sanatate, inclusiv pentru pierderea in greutate si duce la un risc redus de boli de inima.

Un produs natural din grapefruit si argint coloidal, este cea mai buna solutie pentru curatare eficienta a cavitatii bucale si pentru alte beneficii oferite de grapefruit.

1. Are continut scazut de calorii si continut ridicat de nutrienti

Grapefruit este un aliment incredibil de sanatos pe care sa-l includeti in dieta. Asta pentru ca este bogat in nutrienti, dar scazut in calorii. De fapt, este unul dintre fructele cu cele mai putine calorii. Ofera o cantitate decenta de fibre, pe langa mai mult de 15 vitamine si minerale benefice.

Iata cateva dintre substantele nutritive majore gasite in jumatate dintr-un grapefruit de marime medie:

  • Calorii: 52
  • Carbohidrati: 13 grame
  • Proteine: 1 gram
  • Fibra: 2 grame
  • Vitamina C: 64%
  • Vitamina A: 28%
  • Potasiu: 5%
  • Tiamina: 4%
  • Folat: 4%
  • Magneziu: 3%

In plus, este o sursa bogata de compusi vegetali puternici, care sunt probabil responsabili pentru multe dintre beneficiile sale pentru sanatate.

Grapefruit este sarac in calorii si ofera, de asemenea, o cantitate semnificativa de fibre, vitamine, minerale si antioxidanti.

2. Numeroase beneficii asupra sistemului imunitar

Consumul de grapefruit in mod regulat poate fi benefic pentru sistemul imunitar. Este apreciat pentru continutul ridicat de vitamina C, care are proprietati antioxidante cunoscute pentru a va proteja celulele de bacteriile si virusurile daunatoare.

In plus, mai multe studii au aratat ca vitamina C este benefica pentru a ajuta oamenii sa se recupereze mai rapid dupa o raceala comuna.

Multe alte vitamine si minerale gasite in grapefruit sunt cunoscute pentru beneficiile asupra imunitatii, inclusiv vitamina A, care s-a dovedit ca ajuta la protejarea impotriva inflamatiilor si a mai multor boli infectioase.

Grapefruitul ofera, de asemenea, cantitati mici de vitamine B, zinc, cupru si fier, care toate lucreaza impreuna in organism pentru a promova functia sistemului imunitar. De asemenea, ajuta la mentinerea integritatii pielii si actioneaza ca o bariera protectoare impotriva infectiei.

3. Ajuta la controlul apetitului

Grapefruitul contine o cantitate decenta de fibre – 2 grame in jumatate de fruct de marime medie.

Cercetarile arata ca o dieta bogata in fructe bogate pline de fibre este benefica pentru inducerea sentimentului de satietate. Acest lucru se datoreaza faptului ca fibrele incetinesc viteza cu care stomacul se goleste, crescand timpul de digestie.

Astfel, consumul de cantitati adecvate de fibre va poate ajuta automat sa mancati mai putine calorii pe parcursul zilei, pastrandu-va pofta de mancare.

In plus, grapefruit contine putine calorii, dar multa apa, ceea ce contribuie si mai mult la pierderea kilogramelor in plus.

Asta nu inseamna ca grapefruit va produce pierderi in greutate de unul singur, dar adaugarea acestuia la o dieta deja sanatoasa se poate dovedi a fi benefica.

5. Grapefruitul poate ajuta la prevenirea rezistentei la insulina si a diabetului

Consumul de grapefruit in mod regulat poate avea potentialul de a preveni rezistenta la insulina, si implicit aparitia diabetului. Rezistenta la insulina apare atunci cand celulele nu mai raspund la insulina.

0 Shares
You May Also Like
Cum alegi corect parfumurile?

BlogCum alegi corect parfumurile?

Alegerea corecta a unui parfum poate fi o experienta personala si placuta, dar poate fi si o provocare,…