Acte necesare constituirii unei asociatii

0 Shares
0
0
0

Acte necesare constituirii unei asociatiiVreti sa va puneti o asociatie pe picioare si nu stiti de unde ati putea incepe? Nu stiti pasii la care ar trebui sa apelati sau care sunt actele necesare pentru a infiinta propria asociatie? In acest articol vom incerca sa va oferim raspunsul la aceste intrebari.

Exista mai multe etape pentru infiintare asociatie de care trebuie sa tineti cont si pe care nu le puteti evita.

In primul rand va recomandam ca toate cheltuielile pe care le faceti pentru taxa de timbru, autentificari si stamplia sa se faca pe numele Asociatiei deoarece sunt deductibile. Costurile sunt de cele mai multe ori orientative si sunt supuse fluctuatiilor in functie de piata serviciilor de notariat din zona in care va fi deschisa asociatia.

Atunci cand aveti termen pentru Judecatorie va recomandam sa verificati si numarul de oridine de la Completul in care ati fost repartizati. Daca va aflati in capatul listei va trebui sa asteptati pana cand vor fi rezolvate dosarele dinaintea dumneavoastra.

[adsenseyu1]

Varsta minima pentru a putea fi membrul unei Organizatii Non Guvernamentale este de 16 ani si aici facem referire la orice tip de membru indiferent ca e vorba de membru simplu, membru in Consiliul Director sau membr fondator.

Pentru desfasurarea activitatii conform cu legea doar membrii din Consiliul Director au drept de semnatura si exercita raspunderea persoanei juridice ai caror reprezentanti sunt. Aplicarea stampilei are rolul de a intari semnatura dar nu de a o inlocui.

Nu poate avea nimeni dreptul de semnatura in locul persoanelor legale indiferent ca este vorba despre efectuarea unor operatiuni bancare sau de diverse plicuri trimise prin posta.

Pentru  a infiinta o asociatie aveti nevoie de statut (acesta fiind actul care va defini scopul si obiectivele pe care le are asociatia, patrimoniul, drepturile membrilor, sediul, etc si actul consitutiv care are rolul de a arata decizia fondatorilor de a infiinta o asociatie sau fundatie si care mentioneaza care sunt organele de conducere. Statutul si actul consitutiv trebuie sa fie autentificate de catre un notar dar pot sa fie si atestate de un avocat.

[adsenseyu1]

Pentru a stabili un sediu al asociatie proprietarul locuintei trebuie sa faca un contract de comodat cu asociatia care trebuie infiintata ce va fi reprezentata de o persoana imputernicita in acest sens. Daca sediul social urmeaza sa fie intr-un imobil inchiriat atunci aveti nevoie de un contract de inchiriere.

Patrimoniul pentru a infiinta un ONG se face prin depunerea sumei de bani la o unitate bancara. Este necesar sa completati un anumit formular pe care il veti primi la banca si sa anexati si copia actului consititutiv atestat de un avocat sau autentificat de un notar. Ulterior se va obtine o chitanta care va dovedi depunerea capitalului social.

Dosarul trebuie sa fie depus la judecatorie  insotit de un timbru judiciar. Va recomandam sa nu lipsiti pentru ca pronuntarea are loc in mod uzual in absenta dar este posibil ca presedintele sa doreasca sa va mai puna cateva intrebari la care probabil ar fi bine sa puteti sa raspundeti. In plus, prezenta in sala de judecata dovedeste seriozitatea dumneavoastra.

0 Shares
You May Also Like
Terapii recomandate în psihologie

SanatateTerapii recomandate in psihologie

In psihologie, exista o varietate de terapii recomandate pentru tratarea diferitelor tulburari de sanatate mintala si pentru imbunatatirea…
Cum alegi corect parfumurile?

BlogCum alegi corect parfumurile?

Alegerea corecta a unui parfum poate fi o experienta personala si placuta, dar poate fi si o provocare,…