Afla mai multe despre benficiile apei alcaline

0 Shares
0
0
0

Daca esti aici pentru a citi despre beneficiile apei alcaline iti oferim acest articol edificator.

Acestea includ:

  • proprietati anti-imbatranire (prin intermediul antioxidantilor lichizi care absorb mai repede in corpul uman)
  • proprietati de curatare a colonului
  • sprijinul sistemului imunitar
  • hidratarea, sanatatea pielii si alte proprietati de dezintoxicare
  • pierdere in greutate
  • rezistenta la cancer

Studiile sustin, de asemenea, ca bauturile racoritoare, care sunt notorii acide, au ORP foarte pozitive, ceea ce duce la multe probleme de sanatate, in timp ce apele bine ionizate si alcalinizate au ORP foarte negativi. Ceaiul verde este bogat in antioxidanti si are un ORP slab negativ.

Posibile efecte secundare si riscuri ale apei alcaline

Desi apa potabila alcalina este considerata sigura, aceasta poate produce efecte secundare negative.

Cateva exemple de efecte secundare negative includ scaderea aciditatii stomacale naturale, care ajuta la distrugerea bacteriilor si exclude alti agenti patogeni nedoritori de a intra in sange.

In plus, un exces total de alcalinitate in organism poate cauza probleme gastro-intestinale si iritatii ale pielii. Prea multa alcalinitate poate, de asemenea, sa agite pH-ul normal al organismului, ceea ce duce la alcaloza metabolica, o afectiune care poate produce urmatoarele simptome:

  • greata
  • varsaturi
  • tremurul mainii
  • contractii musculare
  • furnicaturi in extremitati sau fata
  • confuzie

Alcaloza poate provoca, de asemenea, o scadere a calciului liber in organism, care poate afecta sanatatea oaselor. Cu toate acestea, cea mai frecventa cauza a hipocalcemiei nu este aceea de a bea apa alcalina, ci de a avea o glanda paratiroida subactiva.

Natural sau artificial?

Apa care este in mod natural alcalina are loc atunci cand apa trece peste pietre – ca izvoarele – si preia minerale, care sporesc nivelul alcalin.

Cu toate acestea, multi oameni care beau apa alcalina cumpara apa alcalina care a trecut printr-un proces chimic numit electroliza.

Aceasta tehnica foloseste un produs numit ionizator pentru a creste pH-ul apei obisnuite. Producatorii ionizatorilor spun ca electricitatea este folosita pentru a separa moleculele din apa care sunt mai acide sau mai alcaline. Apa acida este apoi scoasa afara.

Totusi, unii medici si cercetatori afirma ca aceste concluzii nu sunt sustinute de cercetari de calitate. Calitatea apei din sursa originala, inainte de ionizare, este esentiala pentru a asigura ca contaminantii nu sunt prezenti in apa de baut.

Unii oameni de stiinta recomanda folosirea osmozelor inverse pentru purificarea adecvata a apei inainte de conectarea unui ionizator alcalin (care poate creste pH-ul si poate adauga minerale).

Un studiu publicat de Organizatia Mondiala a Sanatatii avertizeaza in mod regulat impotriva consumului de apa cu continut scazut de minerale, care este creat prin osmoza inversa, distilare si alte metode (fara mineralizare suplimentara).

Apa alcalina poate fi achizitionata in multe magazine de produse alimentare sau de sanatate. Se poate gasi si online. Gerolsteiner apa spumante este un exemplu de apa mineralizata, cu pH ridicat, cu un ORP negativ.

Ionizatoarele de apa sunt vandute si in multe lanturi mari.

De asemenea, va puteti face acasa. Chiar daca sucurile de lamaie si de lime sunt acide, ele contin minerale care pot schimba compozitia apei. Adaugarea sucului de lamaie sau portocala la un pahar de apa poate face ca apa sa fie mai alcalina. Adaugarea de picaturi de pH sau de bicarbonat de sodiu este un alt mod de a face apa mai alcalina.

0 Shares
You May Also Like
Cum alegi corect parfumurile?

BlogCum alegi corect parfumurile?

Alegerea corecta a unui parfum poate fi o experienta personala si placuta, dar poate fi si o provocare,…