Aronia, aliatul tau impotriva bolilor de sezon

0 Shares
0
0
0

Este sezonul rece, in care corpul nostru are nevoie mai mult de oricand de un aport suplimentar de vitamine si de nutrienti, pentru a face fata temperaturilor scazute si, mai ales, virusilor care se raspandesc in aceasta perioada.

Dar, mai mult decat oricand, este vremea bolilor de sezon, a racelilor si gripei, a tot felul de viroze, multe dintre ele puse si pe seama unei imunitati scazute.

Din acest motiv, o alimentatie cat mai diversificata si mai bogata in vitamine si nutrienti este mai mult decat indicata. Cu totii ne indreptam astfel spre nelipsitele portocale si tot felul de citrice importate, pe care le gasim din belsug pe rafturile magazinelor. De asemenea, avem la dispozitie fructele clasice de provenienta autohtona, precum merele, perele sau strugurii.

Putini dintre noi stim insa ca exista un fruct care le intrece pe toate la capitolul vitamine si nutrienti esentiali. Este vorba despre fructele de aronia, recent naturalizate in tara noastra si care au dovedit proprietati de-a dreptul miraculoase pentru organismul uman.

Bogat in vitamina C

Originar de pe continentul nord-american, arbustul de aronia s-a adaptat perfect climatului din vestul tarii noastre, unde clima blanda si solul ii asigura tot ceea ce este necesar pentru o dezvoltare normala si o productie conform standardelor.

Fructele de aronia sunt asemanatoare coacazelor, de culoare violet inchis, iar beneficiile sale pentru sanatatea umana sunt multiple. Astfel, specialistii au constatat ca acestea contin o concentratie mare de vitamina C, extrem de necesara organismului mai ales in anotimpul rece, avand rolul de a tine la distanta racelile si gripa.

Astfel, vitamina pe care o regasim de obicei in citrice, in lamai sau portocale, o regasim si in fructele de aronia, intr-o concentratie asemanatoare celei intalnite in cazul fructelor de catina.

Antioxidanti, pentru reglarea metabolismului

De asemenea, fructele de aronia contin o cantitate mare de antioxidanti. Acestia au un rol benefic pentru organism, asigurand un metabolism normal si combatand cu eficienta aparitia unor maladii grave, precum cancerul. Astfel, se stie despre antioxidanti ca sunt molecule capabile sa inhibe oxidarea altor celule, mentinand sanatatea acestora.

Acestia se regasesc indeosebi in fructele care contin vitaminele C si E, dar si in cele care contin caroten. Aportul lor este mai mult decat necesar, in conditiile in care organismul uman produce pe cale naturala propriii antioxidanti, dar aceasta capacitate creste odata cu varsta.

Nu in ultimul rand, fructele de aronia contin o cantitate satisfacatoare de fibre alimentare naturale, benefice aparatului digestiv.

0 Shares
You May Also Like
Ce este o ecografie abdominala?

BlogCe este o ecografie abdominala?

Scanarile cu ultrasunete care mai sunt cunoscute si ca ecografii abdominale, utilizeaza undele sonore de inalta frecventa pentru…