Avantajele izolatiei bazaltice- ce trebuie sa stii despre aceasta

0 Shares
0
0
0

In ultimii ani, izolarea structurilor a devenit si mai populara. Acest lucru este facilitat de disponibilitatea unei varietati de forme care sunt usor de instalat, durabile, ecologice si accesibile. Vrei sa iti izolezi locuinta? Iata aici vata bazaltica.

Acest material de izolare termica este realizat din fibra de bazalt, care incalzeste bine suprafata, chiar daca grosimea materialului este extrem de mica. Acest incalzitor are o rezistenta mecanica ridicata, este sigur pentru sanatatea umana si pentru mediu.

Acest material are proprietati biologice si inertie chimica, iar dupa contactul cu alte substante, se intoarce rapid la forma sa anterioara. Compozitia izolatiei bazaltice contine roci, deci este partial naturala.

Fibra de bazalt poate fi folosita ca podea artificiala. Dar cel mai adesea este folosit pentru izolarea cladirilor (pereti, podea, tavan, pereti despartitori interiori). Un avantaj special al acestui material este versatilitatea sa, ceea ce va face posibila utilizarea acestui incalzitor in scopuri diferite. In ciuda grosimii sale mici, acest material are multe avantaje: izolare fonica, conductivitate termica scazuta, rezistenta ridicata, care va permite utilizarea sa in orice incinta si structura.

Preturile si calitatea fibrei de bazalt

Costul izolatiei bazaltice este scazut, comparati-l cu meritele acestui material. Cu ajutorul acestei varietati de vata minerala, este posibil sa se furnizeze caldura casei in timpul sezonului rece si sa nu se permita cochiliei sa se raceasca. Ca urmare, puteti economisi mult la incalzirea cladirii, mentinand o atmosfera calda si confortabila. Principalele avantaje ale acestei izolatii:

  • durata lunga de viata;
  • probabilitate scazuta de incendiu;
  • nu absoarbe umezeala;
  • universalitatea utilizarii;
  • conductivitate termica minima;
  • Trece bine aburul, fara condens;
  • restabileste cu usurinta forma dupa contactul cu alte materiale.

Exista diferite tipuri de izolatie pentru locuinte/sa enumeram cele mai importante:

  • Injectat in camere: este cel mai rapid si mai confortabil sistem, consta in realizarea de gauri in fatada (fata interioara sau exterioara) prin care izolatia termica este injectata cu un tub. Va fi necesar sa se verifice daca nu au mai fost zone descoperite cu izolatia si nu se vor face punti termice si se vor face fotografii termografice pentru a va asigura.
  • Interior, podele: daca aveti de gand sa efectuati o reforma cuprinzatoare a casei, aceasta este cea mai buna optiune. Amplasarea se face prin panouri izolatoare (panouri de celuloza, pluta, vata de stanca etc.) atasate la fatada.
  • Ele sunt acoperite de un strat de gips-carton sau caramida, astfel incat sa nu fie vazute.
  • Sistem de izolare termica exterioara:daca izolarea termica este o problema a intregii cladiri sau locuinte, aceasta este cea mai buna optiune care poate fi aplicata.
  • In acest caz, se face pe exteriorul cladirii care afecteaza imaginea estetica, deci ar trebui sa fie consultat daca imaginea fatadei poate fi modificata. Principalul avantaj este ca in timpul plasarii nu afecteaza interiorul casei si elimina, intr-o mare masura, puntile termice. Si consta in plasarea panourilor izolatoare in exteriorul fatadei casei si poate fi acoperita cu diferite finisaje.

Cum au aparut hidroizolatiile in constructii?

In constructii, o cladire sau o structura este impermeabilizata cu ajutorul membranelor si a acoperirilor pentru a proteja continutul si integritatea structurala. Hidroizolatia anvelopei cladirii in specificatiile de constructie este listata la 07 – Protectie termica si umezeala in MasterFormat 2004, de catre Institutul de Specificatii de Constructie si include materiale de acoperis si hidroizolatie.

In constructia cladirilor, hidroizolatia este un aspect fundamental al crearii unui anvelopa de cladire, care este un mediu controlat. Materialele de acoperire a acoperisului, sidingul, fundatiile si toate patrunderile diferite prin aceste suprafete trebuie sa fie rezistente la apa si uneori impermeabile. Materialele de acoperis sunt, in general, proiectate pentru a fi rezistente la apa si pentru a elimina apa de pe un acoperis inclinat, dar in anumite conditii, cum ar fi barajele cu gheata si pe acoperisuri plate, acoperisul trebuie sa fie impermeabil. Sunt disponibile multe tipuri de sisteme de membrane impermeabile, inclusiv hartie de pasla sau hartie de gudron cu asfalt sau gudronpentru a face un acoperis construit, alte hidroizolatii bituminoase, etilen propilen dien monomer cauciuc EPDM, hypalon, clorura de polivinil, acoperis lichid si multe altele.

Peretii nu sunt supusi apei statatoare, iar membranele rezistente la apa folosite ca invelisuri sunt concepute pentru a fi suficient de poroase pentru a lasa umezeala sa scape. Peretii au si bariere de vapori sau bariere de aer. Hidroizolatia este un alt aspect al hidroizolatiei. Peretii de zidarie sunt construiti cu un strat rezistent la umiditate pentru a preveni cresterea umiditatii, iar betonul din fundatii trebuie sa fie impermeabilizat la umezeala sau hidroizolat cu un strat lichid, membrana de hidroizolatie a subsolului (chiar si sub podeaua placii de beton unde se utilizeaza in mod obisnuit folie de polietilena), sau un aditiv pentru beton.

Tanking: Aceasta este hidroizolatia utilizata in cazul in care structura subterana va fi asezata in panza freatica in mod continuu sau periodic. Acest lucru determina presiune hidrostatica atat asupra membranei, cat si asupra structurii si necesita incapsularea completa a structurii subsolului intr-o membrana cu rezervor, sub placa si pereti.

0 Shares
You May Also Like
Cum alegi corect parfumurile?

BlogCum alegi corect parfumurile?

Alegerea corecta a unui parfum poate fi o experienta personala si placuta, dar poate fi si o provocare,…