Ce este si care este rolul unui avocat

0 Shares
0
0
0

Cand vorbim despre definitia unui avocat, un profesionist care se ocupa de apararea drepturilor noastre in fata instantelor de judecata vine intotdeauna in minte. Si, desi acest lucru este adevarat, atat pentru a ajunge in acest punct, cat si in timpul acestuia, apar o serie intreaga de circumstante pe care le vom expune in acest articol.

Intentia este dubla; atat pentru a ilustra toti acei oameni care isi propun sa practice profesia, cat si pe toti acei eventuali sau potentiali clienti care se intreaba cine este acel profesionist care ii apara in acea procedura importanta pe care o au in mana si daca este suficient de calificat pentru aceasta.

Ce inseamna sa fii avocat?

Strict vorbind, a fi avocat  inseamna a fi absolvent in Drept si, pentru toti absolventii, a avea diploma de master in drept impreuna cu examenul de admitere corespunzator.

Acest lucru permite persoanei respective sa poata fi avocat, sa se inscrie intr-o asociatie a barourilor si sa profeseze ca atare in instante.

Astfel, functia sa finala va fi de a apara persoanele in cadrul procedurilor judiciare si in domeniul extrajudiciar, de a le asigura drepturile si interesele si de a le informa pe parcurs. Acest lucru se poate face lucrand pentru o companie sau entitate sau pe cont propriu, ca profesionisti independenti in propriul birou.

De ce este nevoie pentru a fi avocat

Asa cum am spus  deja, pentru a fi avocat, primul lucru pe care trebuie sa-l faceti este sa aveti o diploma in drept. Ulterior, daca ati inceput aceasta cariera si sunteti in sistemul de preluare a diplomei trebuie sa luati diploma de master in drept  si a trece examenul de admitere pentru a profesa ca avocat.

Odata ce acest lucru a fost facut, urmatorul pas va fi de a deveni un avocat practicant in cel mai apropiat Barou. Acest lucru este ceva obligatoriu, nu poate fi exercitat fara a fi colegial. De asemenea, daca doriti sa profesati ca aparator public, o veti face in Colegiul unde sunteti arondat , asa ca alegeti bine unde o faceti. Vezi aici avocat Bucuresti.

Avand in vedere cerintele tehnice, este, de asemenea, convenabil sa vorbim despre cele personale. Din punctul de vedere al Avocatului care scrie acest post, una dintre principalele calitati pe care cineva care vrea sa fie avocat trebuie sa le aiba este intelegerea in orice fel; din momentul in care clientul ajunge la birou pentru a putea explica clar care este problema lor si care sunt solutiile; intern pentru a putea analiza bine problema si pentru a cauta dovezi  si a actiona in cel mai bun mod posibil; in instanta pentru a apara eficient cazul cu partea adversa si  pentru a incerca sa obtii acorduri benefice pentru clientii tai…

Relatia avocat-client

Relatia dintre client si avocat trebuie sa fie una bazata pe incredere, respect si confidentialitate. O relatie de aceasta natura trebuie sa fie sustinuta de ambele parti, pentru o buna functionare a lucrurilor.

Cum au aparut avocatii?

Avocatii nascuti cu doar 30 sau 40 de ani in urma s-ar putea sa nu realizeze ca profesia de avocat asa cum este astazi nu a existat intotdeauna. De fapt, la un moment dat nu exista un avocat si chiar si dupa ce s-a nascut profesia de  avocat, inainte de a exista software-ul de urmarire a timpului de avocat  sau  calendarul legal  , aceasta a fost supusa boom-urilor si scaderilor de multe ori. Nimeni nu stie cu adevarat cine a fost primul avocat din istorie, dar stim ca au existat avocati din vechime care au deschis calea pentru avocatii moderni de astazi. Sa aruncam o privire asupra istoriei avocatilor si a profesiei de avocat.

Originile avocatilor si primii fondatori ai dreptului isi fac aparitia in Grecia Antica si Roma. In Atena antica, „oratorii” pledau adesea cazul unui „prieten”, deoarece in acel moment se cerea ca un individ sa-si sustina propriul caz sau ca un cetatean sau un prieten obisnuit sa pledeze cazul in numele lor. De asemenea, acesti avocati antici nu aveau voie sa ia o taxa pentru serviciul lor. Cu toate acestea, legea privind onorariile a fost adesea incalcata, dar legea nu a fost niciodata abolita, asa ca a fost imposibil pentru acesti avocati timpurii sa stabileasca o profesie oficiala. Dar in Roma antica,  imparatul Claudius a legalizat profesia de avocat si chiar a permis avocatilor (cunoscuti si ca avocati) sa perceapa un onorariu limitat. Cu toate acestea, onorariile pe care avocatii romani le puteau percepe pur si simplu nu erau suficienti bani pentru serviciile oferite, ceea ce facea sa castige viata. De asemenea, profesia de avocat timpurie a fost stratificata cu avocati specializati in drept si altii specializati in retorica, ceea ce insemna ca clientii ar putea fi nevoiti sa viziteze doi avocati diferiti pentru a se ocupa de cazul lor. Dar aceasta specializare a insemnat si ca legile romane au devenit mai precise, deoarece exista o intreaga clasa de oameni care se concentrau doar pe studierea si intelegerea dreptului.

0 Shares
You May Also Like
Terapii recomandate în psihologie

SanatateTerapii recomandate in psihologie

In psihologie, exista o varietate de terapii recomandate pentru tratarea diferitelor tulburari de sanatate mintala si pentru imbunatatirea…
Cum alegi corect parfumurile?

BlogCum alegi corect parfumurile?

Alegerea corecta a unui parfum poate fi o experienta personala si placuta, dar poate fi si o provocare,…