Avantajele si dezavantajele dispozitivelor iPhone

0 Shares
0
0
0

Pentru persoanele care au nevoie sa isi cumpere un nou smartphone, cu siguranta alegerea dispozitivului nu este o sarcina tocmai simplu de indeplinit. Este si normal acest lucru, luand in considerare numarul mare de telefoane mobile de pe piata.

Dupa cum bine se stie, cele mai multe dispozitive de pe piata sunt cele care au sistemul de operare Android, in conditiile in care majoritatea producatorilor produc astfel de dispozitive. Dar, exista si alternative, astfel ca alegerea unui model iPhone se poate dovedi a fi cea mai buna solutie, pentru cei care nu isi doresc un dispozitiv care are sistemul de operare Android.

Vom discuta pe scurt atat despre avantajele cat si despre dezavantajele dispozitivelor iPhone, pentru ca fiecare utilizator sa poata sa decida daca isi alege sau nu in cele din urma, un astfel de smartphone.

  1. Avantajele dispozitivelor iPhone

In mod evident, numarul avantajelor pentru aceste dispozitive este mult mai mare in comparatie cu numarul dezavantajelor. Primul si cel mai important avantaj pe care il are orice dispozitiv iPhone, este reprezentat de specificatiile tehnice de care dispune.

Se stie faptul ca telefoanele scoase pe piata de catre cei de la Apple sunt de calitate premium, dispun de specificatii tehnice impresionante, iar mai mult decat atat, designul acestora este cu adevarat impresionant.

Un alt mare avantaj pe care il au aceste dispozitive, este reprezentat de interfata utilizatorului (UX). Fiecare smartphone de la Apple este usor de utilizat, si ii ofera utilizatorului o experienta unica si placuta.

In comparatie cu telefoanele cu sistemul de operare Android, dispozitivele iPhone nu se blocheaza atat de des. Blocarea telefoanelor nu este ceva tocmai placut, insa la iPhone cazurile sunt foarte rare.

Sistemul de operare iOS care este diferit de Android, reprezinta de-asemenea un motiv intemeiat pentru a va alege un astfel de smartphone. Multi utilizatori deja s-au plictisit de telefoanele Android, din moment ce si modelele de la Samsung, si cele de la OnePlus, si modelele Huawei sau ale altor producatori, sunt foarte asemanatoare, au meniurile identice, etc.

iOS-ul este total diferit, deci merita ales de catre cei care isi doresc un smartphone diferit dar performant.

  1. Dezavantajele dispozitivelor iPhone

In mod evident, la fel ca orice alt smartphone de pe piata, si dispozitivele iPhone au dezavantaje, iar primul dintre acestea este fara doar si poate pretul.

Un dispozitiv iPhone, dat fiind faptul ca este de calitate premium, costa mai mult decat un smartphone care are sistemul de operare Android, chiar daca acesta din urma face parte din gama de varf. Drept urmare, modelele iPhone au preturi mai mari in comparatie cu modelele Galaxy S de la Samsung.

Apoi, trebuie sa mentionam faptul ca si eventualele reparatii ale dispozitivelor iPhone, au preturi mai mari in comparatie cu eventualele reparatii ale dispozitivelor Android.

Pentru o inlocuire baterie iPhone, utilizatorii vor plati mai mult decat pentru o inlocuire baterie Samsung sau Huawei. La fel stau lucrurile si in ceea ce priveste inlocuirea unui display iPhone de exemplu, care costa mai mult decat inlocuirea unei piese a unui telefon Android.

In plus, trebuie mentionat faptul ca si accesoriile iPhone au preturi mai mari in comparatie cu accesoriile telefoanelor Android, indiferent ca discutam despre huse, carcase smartphone, incarcatoare wireless, folii de protectie ecran sau alte accesorii.

Dupa cum se poate vedea asadar, cei care isi doresc un smartphone performant, isi pot indrepta atentia spre un dispozitiv iPhone de la Apple. Acesta dispune de un numar mare de avantaje, dar si de cateva dezavantaje. Cand vine vorba despre dezavantajele iPhone, este important sa mentionam faptul ca acestea sunt reprezentate de costul de achizitie in primul rand, si de costul pieselor de schimb si a accesoriilor.

0 Shares
You May Also Like
Cum alegi corect parfumurile?

BlogCum alegi corect parfumurile?

Alegerea corecta a unui parfum poate fi o experienta personala si placuta, dar poate fi si o provocare,…