Ce este un software developer?

0 Shares
0
0
0

Dat fiind faptul ca locurile de munca din domeniul IT sunt o optiune tentanta, o multime de tineri se reprofileaza. Chiar daca au urmat facultatea de stiinte economice sau pe cea de stiinte politice (doua exemple la întâmplare), multi dintre absolventi de facultati nu sunt multumiti de locurile de munca pe care le au, de conditiile de la job sau de salarii.

De aceea, îsi doresc sa se reprofileze, astfel ca se înscriu la un curs programare online 2020, pentru ca la sfarsitul cursului, sa poata aplica cu succes pentru un post de programator entry-level.

Exista multe cursuri de IT în clipa de fata, iar multi dintre cei care au de gând sa participe la un asemenea curs, cauta un curs de software developer. Daca va întrebati ce înseamna software developer si ce face unul, veti putea descoperi mai multe informatii în cele ce urmeaza.

Dezvoltatorii software sau software developers sunt acei programatori care se ocupa de conceperea si scrierea codului pentru programele si sistemele de operare pe care noi, utilizatorii, le folosim zilnic.

Tot dezvoltatorul software este cel care va scrie codul sursa. Ulterior, programatorul va testa produsul final, care va fi mai apoi trimis catre clienti, pentru a fi utilizat.

Se gasesc joburi pentru programatori software?

Cei care doresc sa urmeze o cariera în IT, cu siguranta se pot înscrie la un curs de software development, dat fiind faptul ca exista o multime de companii de top pe piata care se afla în cautare de programatori.

Depindem din ce în ce mai mult de calculator si de telefoanele mobile inteligente. De aceea, este nevoie de cât mai multe programe si de cât mai multe aplicatii. Acest lucru înseamna ca va fi în continuare nevoie de software developeri.

Chiar si în clipa de fata, când înca ne aflam în plina pandemie si multe persoane si-au pierdut locul de munca, exista multe firme de IT care cauta astfel de programatori. Programatorii au un venit mediu mai ridicat în comparatie cu cei care îsi desfasoara activitatea în diferite alte domenii.

Sarcinile pe care le are ocupantul unui post de software developer

Un software developer are, la fel ca si ceilalti programatori (programatori hardware, programatori baze de date sau web developeri), de îndeplinit mai multe sarcini, si cu siguranta se confrunta cu un numar important de provocari.

În primul rând, este foarte important ca un dezvoltator software sa se consulte cu clientii, cu privire la designul pe care acestia îl doresc pentru software. Când programatorul a înteles care sunt toate asteptarile clientilor, poate începe treaba.

Este nevoie ca un programator software sa se ocupe de dezvoltarea aplicatiilor software. Acesta este cel care se ocupa si de analiza datelor proiectului, astfel încât sa poata administra cerintele si specificatiile.

Programatorul software este cel care urmeaza sa determine standardele de performanta ale sistemului. Tot el este cel responsabil de modificarea software-urilor existente (daca este cazul), corectând erorile sau îmbunatatind performanta.

Un astfel de programator trebuie sa discute si sa lucreze cu ingineri, cu alti programatori, cu analisti de business, cu designeri, dar si cu alti membri ai companiei. Programatorul software este cel care trebuie sa dezvolte detaliile specifice si sa scrie codul programului.

Nu în ultimul rand, un astfel de programator trebuie sa testeze produsul final înainte de a-l livra.

Acum ca am prezentat si sarcinile cele mai importante ale unui dezvoltator software, cu siguranta va întrebati spre ce locuri de munca îsi poate îndrepta atentia o persoana care urmeaza un curs de programator (software developer).

Ei bine, un absolvent al unui astfel de curs poate, de exemplu, sa devina analist IT, poate deveni consultant IT, software designer, software specialist, inginer UX, inginer UI, iar exemplele pot continua.

Munca pe care o are de efectuat un dezvoltator software nu este una grea, chiar daca sarcinile dezvoltatorului sunt destul de multe. De aceea, persoanele care îsi doresc sa urmeze o cariera în IT, pot lua în calcul înscrierea la un curs de programare.

În plus, locurile de munca ale programatorilor vor fi mereu bine platite, iar de programatori a fost, este, si cu siguranta va fi nevoie, indiferent ca discutam despre dezvoltatori software sau despre celelalte tipuri de programatori (programator hardware, programator baze de date sau dezvoltatori web).

0 Shares
You May Also Like
Cum alegi corect parfumurile?

BlogCum alegi corect parfumurile?

Alegerea corecta a unui parfum poate fi o experienta personala si placuta, dar poate fi si o provocare,…