Avantajele si dezavantajele ferestrelor termopane

0 Shares
0
0
0

Cu siguranta in situatia in care ti-ai construit o locuinta iar acum trebuie sa alegi usi si ferestre pentru aceasta, te poti gandi sa optezi pentru usi si ferestre cu tamplarie din lemn, sau poti opta pentru usi si ferestre termopane.

Ei bine, cea mai indicata solutie este fara doar si poate aceea de a opta pentru usi si ferestre termopane, iar in continuarea acestui articol vei vedea ca o usa termopana si un geam termopan au mult mai multe avantaje decat usile si ferestrele cu tamplaria clasica din lemn.

Pretul ferestrelor termopane poate fi considerat un dezavantaj al acestora, insa tinand cont de rezistenta in timp a acestor ferestre si a usilor termopane, putem spune ca se merita achizitionarea de usi si ferestre termopane.

Banii investiti in achizitionarea acestor usi si ferestre termopane vor fi rapid recuperati, pentru ca pe timpul iernii geamul si usa termopana vor oferi o foarte buna izolatie termica. In acest fel, locuinta ta nu va mai pierde caldura, astfel ca si consumul de energie termica va fi mai mic, ceea ce inseamna ca nu vei mai avea atat de multi bani de platit pentru factura.

Optand pentru usi si ferestre termopane vei observa rapid faptul ca fie va disparea definitiv, fie va mai fi putin condens. In schimb, avand usi si ferestre cu tamplarie clasica, sunt sanse foarte mari sa ai un condens foarte mare in casa.

Izolarea fonica reprezinta deasemenea un alt mare avantaj pe care il au ferestrele si usile termopane in fata usilor si ferestrelor cu tamplarie clasica. Optand pentru acest tip de ferestre si usi, nu vei mai auzi zgomotele nedorite de afara, si vei putea dormi linistit, sau te vei putea relaxa in propria casa fara a mai fi deranjat de zgomotul de afara.

Siguranta sporita reprezinta un alt mare avantaj pe care il au ferestrele si usile termopane. In cazul in care vei opta pentru astfel de usi si ferestre, accesul hotilor va fi aproape imposibil in locuinta. In schimb, usile si ferestrele clasice care au tamplaria din lemn, pot sa fie putin fortate iar astfel se deschid usor.

Asadar, dupa cum se poate observa, in momentul in care discutam despre usi si ferestre termpane, trebuie precizat faptul ca acestea au o multime de avantaje, si foarte putine dezavantaje.

In ceea ce priveste dezavantajele, trebuie precizat ca marele lor dezavantaj este pretul, dat fiind faptul ca ferestrele si usile care au tamplaria clasica sunt mai ieftine. Calitatea acestora insa este mult mai slaba decat calitatea ferestrelor termopane.

Apoi, izolarea fonica foarte buna a camerelor poate reprezenta un alt dezavantaj. Se spune ca o izolatie foarte buna poate duce la aparitia diverselor forme de mucegai. In aceasta situatie, singura solutie ramane aerisirea zilnica a locuintei.

Un alt dezavantaj al acestor ferestre si usi termopane este acela ca ele nu se potrivesc foarte bine cu locuintele vechi.

Dupa cum se vede, geamurile si ferestrele termopane au atat avantaje cat si dezavantaje, insa daca stam sa le punem intr-o balanta, cu siguranta avantajele cantaresc mult mai mult decat dezavantajele.

0 Shares
You May Also Like
Cum alegi corect parfumurile?

BlogCum alegi corect parfumurile?

Alegerea corecta a unui parfum poate fi o experienta personala si placuta, dar poate fi si o provocare,…